Kenniscentrum voor fietsbeleid

CROW-Fietsberaad is een kenniscentrum voor fietsbeleid. De doelstelling van CROW-Fietsberaad is de ontwikkeling, verspreiding en uitwisseling van praktijkgerichte kennis.

Nieuws

 • 24-02-2017
  De Fietsersbond gaat zijn verkiezing van Fietsstad aanpassen. Belangrijkste wijzigingen zijn dat alle Nederlandse gemeenten voortaan kans maken op de titel, en dat het publiek een belangrijke stem krijgt in de verkiezing.
 • 22-02-2017
  Nederlandse fietsers zijn over het algemeen tevreden over de doorgaande fietsroutes. Maar ze zien ook de nodige verbeterpunten.
 • 20-02-2017
  Als iedereen in Utrecht de fiets zou laten staan en de auto of het ov zou nemen, zou dat de maatschappij jaarlijks circa 250 miljoen euro kosten.

Nieuwsoverzicht

Laatste toevoegingen Kennisbank

 • Rapport
  De Tour de Force, een samenwerkingsverband tussen overheden, marktpartijen, maatschappelijke organisaties en kennisinstituten, wil dat het aantal fietskilometers in Nederland de komende tien jaar met 20 procent omhoog gaat. Hiervoor is een Nationale Fietsagenda 2020 opgesteld waarin een aantal doelstellingen is geformuleerd en maatregelen worden aangegeven om dat doel te bereiken. Speerpunten zijn onder andere: meer ruimte voor de fiets in steden en betere overstapmogelijkheden op het openbaar vervoer.
 • Bestand
  Deze handleiding beschrijft hoe u telgegevens kunt toevoegen en downloaden aan/van het dataplatform fiets.
 • Bestand
  Om telgegevens te kunnen uploaden naar het dataplatform fiets (www.dataplatformfiets.nl) moeten deze voldoen aan een standaard. Dit bestand voldoet aan het format en kan gebruikt worden als basisbestand. Zie ook de gebruikershandleiding.

Meer kennisitems

Tweets

Uitgelicht

Kaart geregistreerde fietsongevallen

Deze kaart geeft een overzicht van de fietsongevallen tussen 2011-2015, voor zover door de politie geregistreerd, naar periode en locatie. Ook worden ongevallen getoond die niet exact gelokaliseerd zijn.

Lees verder »

Laatste reacties

 • Fiets bespaart Utrecht 250 miljoen per jaar
  Als iedereen in Utrecht de fiets zou laten staan en de auto of het ov zou nemen, zou dat de maatscha...

  Roland Haffmans, -:
  Over het effect van de fietskoerier:    "10 vervuilende bestelbussen uit de stad  Dit resulteert in ...

 • Fiets met belastingaftrek nog steeds populair
  De ‘fiets van de zaak’ was ook in 2016 populair als het gaat om secundaire arbeidsvoorwa...

  Wim Bot, Fietsersbond:
  Vraag is hoe belangrijk dit bedrijf is en hoeveel klanten het heeft. Dat moet je toch weten voor je algemene conclusies ...

 • Fietsgebruik fors toegenomen in Baden-W├╝rttemberg
  Met beperkte investeringen is het fietsgebruik in korte tijd aanzienlijk op te voeren. Deze conclusi...

  Petra Vleeskens, Gemeente Rotterdam:
  Ik zou toch zweren dat de foto in Rotterdam is genomen......

Alle reacties