Kenniscentrum voor fietsbeleid

CROW-Fietsberaad is een kenniscentrum voor fietsbeleid. De doelstelling van CROW-Fietsberaad is de ontwikkeling, verspreiding en uitwisseling van praktijkgerichte kennis.

Nieuws

 • 25-06-2018
  Op de Erasmusbrug in Rotterdamwordt een experiment gedaan tegen spookfietsen. Dit is één van vier proeven waarmee de gemeente probeert fietsers tot ander gedrag te verleiden.
 • 22-06-2018
  Gemeenten en alle andere wegbeheerders kunnen per 1 juli 2018 besluiten om op drukke fietspaden de snorfietser naar de rijbaan te verplaatsen. 
 • 20-06-2018
  De programmaraad van CROW-Fietsberaad is op zoek naar nieuwe leden die willen bijdragen aan de kwaliteit en de vernieuwing van het fietsbeleid in Nederland. Belangstellenden moeten aantoonbare ervaring hebben met (aspecten van) het fietsbeleid.

Nieuwsoverzicht

Laatste toevoegingen Kennisbank

 • Notitie
  Fietsenstallingen bij veel grote treinstations blijven (over)vol, ondanks jarenlange uitbreiding van het aantal stallingsplaatsen. Fiets-treinreizigers fietsen liever naar een verder weg gelegen groot station met een goed spoor- en stallingsproduct dan naar een dichtbij gelegen klein station met een minder spoor- en stallingsproduct. Op deze manier vermijden ze een extra overstap. Wel vergroot dit de stallingsdruk op grote stations. Dit concludeert het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) in het rapport ‘Waar zouden we zijn, zonder de fiets en de trein’.
 • Tour de Force
  De Tour de Force Innovatieprijs 2018 is gewonnen door de inzending Fietsvlonders. De inzending werd door de deelnemers van het Nationaal Fietscongres in Rotterdam gekozen uit vijf genomineerde projecten.
 • Tour de Force
  Data is voor het fietsbeleid van de toekomst essentieel. Alleen met goede data over fietsgebruik kunnen we de nationale ambitie, in 2020 20% meer fietskilometers, realiseren. Daarom is op het Fietscongres in Rotterdam de Nationale Fietsdata 2018 getekend.  

Meer kennisitems

Tweets

Uitgelicht

Standaard Programma van Eisen E-kluizen

plaatje

Bestemd voor overheden en (vervoer)bedrijven die E-kluizen willen plaatsen. Het Standaard PvE is geen keurslijf. De aanbestedende overheid kan delen uit dit PvE gebruiken en elementen zelf invullen

Lees verder »

Laatste reacties

 • Winnaar Tour de Force Innovatieprijs 2018: Fietsvlonders
  De Tour de Force Innovatieprijs 2018 is gewonnen door de inzending Fietsvlonders. De inzending werd ...

  Roland Haffmans, -:
  "blijven klachten uit, dan wordt de autoparkeerplaats opgeheven" Dus elke klager kan die verandering blokkeren...

 • Wordt dit de nieuwe bewegwijzering van snelfietsroutes?
  In Noord-Brabant onderzoekt men of snelfietsers behoefte hebben aan andersoortige bewegwijzering. Pr...

  Rob van Engelshoven, gemeente Enschede:
  (vervolg) Aanvullende bebording helpt bij de herkenbaarheid van de snelfietsroutes. Benieuwd naar de bevindingen in...

 • Wordt dit de nieuwe bewegwijzering van snelfietsroutes?
  In Noord-Brabant onderzoekt men of snelfietsers behoefte hebben aan andersoortige bewegwijzering. Pr...

  Rob van Engelshoven, gemeente Enschede:
  In 2016 is binnen de regio Arnhem Nijmegen al samen met o.a. provincie Gelderland, CROW en de NBd gewerkt aan specifieke...

Alle reacties