Kenniscentrum voor fietsbeleid

Fietsstraten, het modieuze voorbij

Dirk Ligtermoet , Fietsverkeer
2006

Een overzicht van de realisaties van fietsstraten. De laatste jaren zijn er in veel gemeenten fietsstraten aangelegd, met uiteenlopende vormgeving.

Bestand. Klik om de link te openen (opent in een nieuw venster):

De ervaringen met de verschillende typen fietsstraten lopen uiteen. De evaluatie van de fietsstraat in Oss was in grote lijnen positief en Zwolle is ook te spreken over de Vondelkade. Twee gemeenten (Haarlem en Apeldoorn) hebben de fietsstraten uitgebreider geëvalueerd. Het artikel gaat verder onder meer in op de uitvoering van de klinkerstroken en het nut van communcatie. 

Rapport
2005
Rapport over fietsstraten; tegelijk een CROW-publicatie. Met een catalogus vol foto's van mogelijke uitvoeringsvormen. Let op: In het najaar van 2016 is er een nieuwe discussienotitie verschenen.
Rapport
J.A. Waagmeester - Goudappel Coffeng , Goudappel Coffeng
2005
Het eerste gemeentelijk fietsstratenplan in Nederland.
Rapport
2005
Report about bicycle streets; also a CROW publication. Bicycle street is a functional term here: main bicycle routes through residential streets. With a catalogue filled with photos of possible models.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: