Kenniscentrum voor fietsbeleid

Marktconsultatie Floating Bicycle Data

Tom van de Ven , NDW
2018

Resultaten van de marktconsultatie die NDW heeft uitgevoerd over Floating Bicycle Data.

Bestand. Klik om de link te openen (opent in een nieuw venster):

Fietsdata kan in de toekomst aan het data-aanbod van NDW toegevoegd worden. Hiervoor wil NDW kijken naar de (on)mogelijkheden op dit gebied. Er is met name interesse in gegevens die uit ‘Floating Bicycle Data’ (FBD) en (bestaande) VRI’s gehaald kunnen worden, omdat hiermee de investering in meetsystemen specifiek voor fietsgegevens beperkt kan worden.

Mogelijke bronnen voor FBD zijn:

  • De raamcontractanten van NDW
  • Fiets-/mobiliteitsapps (NL en internationaal)

Dit document beschrijft de resultaten van de Marktconsultatie FBD. Het doel van de consultatie was te komen tot een compleet overzicht van welke FBD beschikbaar is en de leveringsvoorwaarden, en een eerste indicatie van de geschiktheid van de FBD voor de beoogde toepassingen te geven op basis van metadata over de FBD.

De focus van de consultatie lag primair op FBD. Daarnaast is de marktconsultatie ook gebruikt om een beeld te krijgen van de beschikbaarheid en bruikbaarheid van fietsdata van verkeersregelinstallaties (VRI’s), en is een inventarisatie gemaakt van fietstelsystemen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: