Kenniscentrum voor fietsbeleid

Innovatie Overleg Fietsparkeren februari 2016

Deze bijeenkomst is alleen bedoeld voor medewerkers van decentrale overheden die zich bezighouden met (technische) innovaties in stallingen. Ook ProRail en NS zijn uitgenodigd.

Agenda

 1. Welkom en opening (10.00 uur)
 2. Rondje actuele ontwikkelingen rond innovaties in stallingen (10.10 uur)
  • oa stand van zaken marktverkenning Stalling Oost Utrecht (klik hier).
  • Terugkoppeling uit Tour de Force, technologieploeg en ketenploeg
  • Stand van zaken onderzoek Buitenmodel Fietsen
  • Verwijssystemen en wayfinding
 3. Marktverkenning Toegangscontrole-systeem Stalllingen gemeente Amsterdam (10:30 uur)
  • De gemeente Amsterdam wil voor de gemeentelijke stallingen een  toegangscontrolesysteem dat vergelijkbaar is met het inchecksysteem van de NS. Dat wil zeggen: inchecken met OV-chipkaart, de mogelijkheid om op rekening te stallen en eventueel automatisering. Daarnaast heeft de gemeente Amsterdam aanvullende wensen, zoals (contactloos) registreren en betalen met bankpas. De marktconsultatie wordt uitgevoerd door Dirk-Jan de Haan, die nauw betrokken is bij het dataplatform van de NS. Hij zal tijdens het innovatie-overleg ook een toelichting geven.
 4. Digitalisering toegang gemeentelijke stallingen Utrecht (11:30 uur)
  • U-stal beheert in opdracht van de gemeente Utrecht verschillende stalingen in het centrum. Het afgelopen jaar  zijn de papieren bonnetjes stapsgewijs vervangen door barcodepasjes en -stickers (link naar nieuwsbericht). Ook de abonnementen van de buurtstallingen zijn gedigitaliseerd en kunnen online afgeloten worden. Het systeem maakt gebruik van het dataplatform VeiligStallen.nl/FMS. Pieter Mosterd (U-stal) en Frans-Jan van Rossem (gemeente Utrecht) zullen een toelichting geven. Linda Heilmann (CROW-Fietsberaad) laat de koppelingen met VeiligStallen.nl zien.
 5. Discussie en conclusies over gewenste (gezamelijke) acties op het gebied van digitalisering, dataplatforms etc (12:30 uur)
 6. Einde (13:00 uur)
 7. Eventueel aansluitend een kleine excursie langs Jaarbeurspleinstalling (inchecksysteem NS) en een gemeentelijke stalling (barcodepassen).

Wij zorgen voor een broodje

print programmaPrint programma

Presentatie
CROW-Fietsberaad
2016
Presentatie gehouden tijdens het Innovatie Overleg Fietsparkeren op 11 februari 2016 door CROW-Fietsberaad. Onderwerp is het Fietsparkeer Management Systeem: een beheer- en dataplatform waaraan digitale stallingssystemen kunnen worden gekoppeld.
Bestand
U-stal
2016
Presentatie gehouden tijdens het Innovatie Overleg Fietsparkeren op 11 februari 2016 door U-stal. Onderwerp is het stallingssysteem dat sinds eind 2015 wordt gebruikt in de bewaakte stallingen in de gemeente Utrecht en gekoppeld is aan het Fietsparkeer Management Systeem.
Bestand
Dirk-Jan de Haan
2016
Presentatie gehouden tijdens het Innovatie Overleg Fietsparkeren op 11 februari 2016 door Enigma Consulting in opdracht van gemeente Amsterdam. Onderwerp is de marktverkenning toegangscontrole-systeem.