Kenniscentrum voor fietsbeleid

Presentatie oogst ketenploeg TdF

Op donderdagmiddag 11 mei wil de Ketenploeg van de TdF de oogst van de afgelopen periode presenteren. Het delen van ervaringen en kennis vanuit de verschillende kopgroepen staat voorop.
registerAanmelden voor deze bijeenkomst

Bent u verhinderd? U kunt zich afmelden via Mijn Fietsberaad

De afgelopen tijd is flink wat werk verzet binnen de Ketenploeg van de Tour de Force. Daarom wordt er op 11 mei 2017 een middagbijeenkomst georganiseerd waarbij de balans wordt opgemaakt van wat de afgelopen tijd door kopgroepen allemaal is gedaan. De oogst wordt binnengehaald!  Daarmee leggen we een basis voor de volgende fase in de Tour de Force.

De bijeenkomst laat u kennis maken met diverse onderwerpen waaraan de kopgroepen van de Ketenploeg hebben gewerkt. Tijdens de bijeenkomst staat het delen van ervaringen en kennis vanuit de verschillende kopgroepen en daarnaast het discussiëren over deze onderwerpen voorop. Daarnaast is er de mogelijkheid om de markt te ontmoeten (Meet-the-Market). Verschillende aanbieders van huur- en deelfietssystemen krijgen de mogelijkheid hun producten te tonen.

De presentaties

Deelnemers van de bijeenkomst kunnen een kiezen uit verschillende onderwerpen. In drie rondes worden de volgende onderwerpen behandeld:

 1. Inspirerende ketenplannen - Otto Cazemier (Mobycon)
  Voor twee regio's zijn inspirerende regionale ketenplannen gemaakt. Het gaat om de regio Groningen/Drenthe en de regio Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden (DAV). Wat zijn de ambities? Hoe worden overstapvoorzieningen structureel gefinancierd? Hoe worden ketenvoorzieningen goed verankerd in de provinciale organisatie?
   
 2. Huur- en deelfietsinitiatieven - Sven Huysmans (The New Drive)
  Directe aanleiding voor de kopgroep Fietsverhuur-initiatieven is, dat op tal van plekken uiteenlopende initiatieven voor fietsverhuursystemen oppoppen. Decentrale overheden ervaren het als een belemmering dat zij geen overzicht hebben van de mogelijkheden en van de mogelijke rollen die overheden kunnen vervullen. Deze kopgroep biedt handvatten voor overheden die met huur- en deelfietsen aan de slag willen.
   
 3. Living Lab Velocity - Ronald Haverman (Haverman Innovatie)
  Deze kopgroep bestaat vooral uit marktpartijen die tot doel hebben dat de consument met één pas of account zonder rompslomp een fiets kan huren bij verschillende verhuurders. Met een Living Lab tijdens Velocity wil de kopgroep aantonen dat dit nu al kan. De deelnemers van dit internationale fietscongress kunnen dit zelf ervaren.
   
 4. P+Fiets - Hans Voerknecht (CROW-fietsberaad)
  In deze kopgroep hebben decentrale overheden samen gewerkt die aan de slag willen met P+Fiets: het parkeren van de auto (bijvoorbeeld aan de rand van de stad) en verder op een fiets. Wat zijn de belemmeringen om bedrijven hierbij te betrekken?
   
 5. E-kluizen op haltes en kleine stations - Maarten de Keizer en Fred van der Blij (TransTec Adviseurs)
  Deze kopgroep heeft een standaard programma van eisen ontwikkeld voor de hard- en software van e-kluizen. Met deze fietskluizen kan de consument op elk gewenst moment zijn (elektrische) fiets veilig stallen.

Programma

13:00 uur Opening door leider Ketenploeg, Floor Vermeulen (gedep. Zuid-Holland)
13:15 uur Pitches kopgroepen
13:40 uur Ronde 1: presentatie & discussie
   
14:20 uur      PAUZE + Meet-the-Market
   
14:50 uur Ronde 2: presentatie & discussie
15:30 uur Ronde 3: presentatie & discussie
16:10 uur Afsluiting door Conny Broeyer (ministerie IenM). Zij wordt wegkapitein Keten in de volgende fase van de Tour de Force.
   
16:30 uur Meet-the-Market met borrel

Doelgroep

De bijeenkomst is in principe bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor de ketenploeg, maar mensen die een actieve rol hebben vervuld in de kopgroepen hebben natuurlijk voorrang.

print programmaPrint programma

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: