Kenniscentrum voor fietsbeleid

Artikelen

Karin Broer , Fietsverkeer 21
2009
Dordrecht grijpt de herstructurering van Vogelaarwijk Wielwijk aan om een deel van de doorgaande autoroute om te vormen tot een parklint voor fietsers, voetgangers en spelende kinderen.
Karin Broer , Fietsverkeer 21
2009
Nieuwe rekken, meer kleur en verrassende leuke dingen als gemompelde gedichten moeten een bezoek aan de bewaakte stalling van de NS leuker en prettiger maken.
Christian ter Braack, student Hogeschool Windesheim en Otto van Boggelen, Fietsberaad , Fietsverkeer 21
2009
Wat maakt een brug fietsvriendelijk? Christan ter Braack, stagiair bij Goudappel Coffeng, zette de verschillende aanbevelingen op een rijtje. Vervolgens trok hij het land in om te bekijken of de aanbevelingen ook zijn toegepast. En om de fietsers naar hun oordeel te vragen.
Hans Voerknecht, Fietsberaad , Fietsverkeer nr. 21
2009
Het lijkt een hopeloze missie om Amerika aan het fietsen te krijgen. De Harvard School of Public Health probeert het tij te keren met een speciale bicycle course. Het Fietsberaad werd uitgenodigd om colleges te geven over de Nederlandse ervaringen. Een impressie van het fietsbeleid in Amerika, waar veel beleidsmakers fietspaden maar gevaarlijk vinden.
Koos Louwerse , Fietsverkeer 21
2009
Ook als het gaat om fietsbeleid timmeren de stadsregio’s flink aan de weg, hoewel er wel grote verschillen zijn. Het aanleggen van de ontbrekende schakels in het regionale fietsnetwerk heeft meestal de hoogste prioriteit. Dat is vooral een kwestie van netwerken in het bestuurscircuit.
Ron Hendriks , Fietsverkeer 21
2009
In veel gemeenten en regio's rolt men regelmatig de pneumatische telslangen uit om het fietsbeleid te evalueren. Tegenwoordig zijn er echter meerdere nieuwe meettechnieken beschikbaar. Vraag is of het ook anders moet.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: