Kenniscentrum voor fietsbeleid

Artikelen

Dirk Ligtermoet , Fietsverkeer 23
2009
Naast Nederland is Denemarken het ‘andere’ fietsland van Europa. En binnen Denemarken worden altijd vooral Kopenhagen en Odense genoemd als dé fietssteden van het noorden. Voorjaar 2009 werd vanuit het Fietsberaad Kopenhagen weer bezocht voor een verkenning van de stad. Maar er waren vooral ook intensieve gesprekken met lokale ambtenaren. Een impressie.
Ron Hendriks , Fietsverkeer 23
2009
Gratis de fiets stallen in een fraaie fietsenkelder, zodat niemand meer geneigd is zijn fiets aan een lantarenpaal voor het station vast te leggen. Dat is het ideaalbeeld van NS Fiets. En van veel gemeenten. Maar gratis kost ook geld en de vraag is: wie gaat dat betalen? Vaak moet de gemeente er voor opdraaien.
Ron Hendriks , Fietsverkeer 23
2009
Dynamische fietspadverlichting spreekt tot de verbeelding. Vooral als het licht dankzij aanwezigheidsdetectie met de fietser meereist. Maar het is zeker niet de enige manier om op de lichtrekening te bezuinigen of lichthinder te beperken. LED-verlichting en 'groene verlichting' bieden ook een alternatief voor de veel gebruikte fluorescentielampen. Een overzicht van acuele ontwikkelingen op dit terrein.
Karin Broer , Fietsverkeer 23
2009
De fiets in een achterstandswijk heeft meer nodig dan een nette fietsroute, zo blijkt uit de inzendingen voor de ideeënprijsvraag De fietsvriendelijke wijk van de Fietsersbond. Een overzicht van de prijswinnaars.
Wieke Ormel en Paul Schepers , Fietsverkeer 23
2009
De Spoedeisende Hulp (SEH)-afdelingen van ziekenhuizen behandelen jaarlijks circa 46.000 slachtoffers na een zogenaamd ‘enkelvoudig fietsongeval’. Ondanks de grote aantallen slachtoffers is er weinig kennis over enkelvoudige fietsongevallen, ongevallen waarbij alleen een fietser betrokken is. Consument en Veiligheid beschikt dankzij het Letsel Informatie Systeem (LIS) over informatie van slachtoffers die op SEH-afdelingen zijn behandeld. Samen met Rijkswaterstaat-DVS zijn de gegevens geanalyseerd. Daaruit blijkt dat een deel van de enkelvoudige fietsongevallen is te voorkomen met een veilige infrastructuur.
Bleus (universiteit hasselt)
23-02-2010 @ 15:57

Gelieve het ontbrekende nummer (2009 nr 23) in onze collectie op te sturen naar volgend adres :

Unversiteit Hassselt

Campus Diepenbeek

Agoralaan Gebouw D Bibliotheek

B-3590 Diepenbeek

België

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: