Kenniscentrum voor fietsbeleid

Artikelen

Ron Hendriks , Fietsverkeer 33
2013
Hoewel de aanleg van een fietssnelweg minder voeten in de aarde heeft dan de aanleg van een autoverbinding of een spoorlijn, is het niet zo eenvoudig als het misschien lijkt. Ook bij de realisatie van een snelle fietsroute zijn veel partijen betrokken: overheden, burgers, belangengroeperingen, bedrijven, enzovoort. Een gestructureerde aanpak is daarom noodzakelijk.
Ron Hendriks , Fietsverkeer 33
2013
Fietsparkeren bij stations en het verkeersveiligheidsbeleid van gemeenten. Het zijn enkele zaken die volop in de belangstelling staan. Aan minister Schultz van Haegen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu de vraag hoe zij de rol van de Rijksoverheid hierbij ziet.
Ron Hendriks , Fietsverkeer 33
2013
Tymon de Weger is sinds medio 2013 voorzitter van het Fietsberaad. De wethouder uit Lansingerland kent de kneepjes van het - politieke - vak. Eerder was hij onder meer wethouder in Utrecht. Wat hem betreft moet een fietsambtenaar nog meer rekening houden met de communicatieve en marketing aspecten van het fietsbeleid. Dat geldt zowel voor de gebruikers als richting politiek.
Karin Broer , Fietsverkeer 33
2013
Stallingen worden niet alleen steeds groter, er wordt ook nieuwe techniek ingevoerd om het stallen te kunnen reguleren. In Utrecht is bijvoorbeeld een stalling in de maak met 12.500 plekken. En in Helmond draait een pilot met een geavanceerd toegangscontrolesysteem. Maar soms is eenvoud en kwaliteit ook goed genoeg. Bijvoorbeeld bij bushaltes, waarvoor nu kwaliteitsnormen zijn opgesteld.
Maarten Reith , Fietsverkeer 33
2013
Uit de 19 inzendingen voor de Fietsstadverkiezing zijn vijf genomineerden geselecteerd: Almere, Eindhoven, Enschede, Velsen en Zwolle. Zij maken in deze vijfde editie kans op de titel Fietsstad 2014. De uitreiking is op 8 mei 2014. Dit dossier over de Fietsstadverkiezing laat zien wat deze vijf steden hebben gedaan om de nominatie binnen te slepen. En met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar: welk beleid verhoogt de kansen op de titel in 2016?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: