Kenniscentrum voor fietsbeleid

Pilot laat ouderen ‘doortrappen’

20-04-2017

Zo lang als het kan blijven fietsen, met zo min mogelijk ongelukken. Dat is het doel van 'Doortrappen', een project dat is geïnitieerd vanuit het ministerie van Infrastructuur en Milieu. 

‘Doortrappen’ wil ouderen bewust maken van de mogelijkheden die er zijn om veilig te kunnen blijven doortrappen. Bij het project wordt zoveel mogelijk ingehaakt op bestaande activiteiten. Fietstochten, sportochtenden, of een middag met de klaverjasvereniging worden in de pilot aangegrepen om ouderen te informeren over hun mogelijkheden om door te trappen. Clubs of verenigingen die enthousiast zijn geraakt door de campagne en zelf activiteiten willen organiseren, kunnen via de website doortrappen.nl informatie vinden of een 'doortrapperspakket' aanvragen, waarmee ze zelf een fietsactiviteit kunnen organiseren.
De website heeft verder een testje waarbij tips worden gegeven aan ouderen die het fietsen langzamerhand niet goed meer aandurven.
De pilotlocaties waar activiteiten worden georganiseerd zijn Amersfoort, Amsterdam Noord, Alphen a/d Rijn en Ouder-Amstel. 

URL
2017
Zo lang als het kan blijven fietsen, met zo min mogelijk ongelukken: dat is het doel van de campagne 'Doortrappen', dat is geïnitieerd vanuit het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De pilotlocaties waar activiteiten worden georganiseerd zijn Amersfoort, Amsterdam Noord, Alphen a/d Rijn en Ouder-Amstel.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: