Kenniscentrum voor fietsbeleid

USP Campusbike nu ook op station Bilthoven

13-03-2018

Ook op station Bilthoven kan men nu op de USP Campusbike stappen. Het aantal inleverlocaties van de deelfiets bedraagt inmiddels 11. 

Want naast station Bilthoven zijn er sinds kort ook Campusbikes beschikbaar bij bushalte ’t Tunneltje De Bilt en bij Sweco.

De USP Campusbike is een deelfietssysteem in Utrecht met een groeiend aantal locaties waar je fietsen kunt pakken en op een andere locatie weer in kunt leveren. Anders dan bij de “strooifietsen” in Amsterdam en Rotterdam, staan deze deelfietsen op vaste locaties en zijn de fietsen van hoge kwaliteit, aldus Go About, het bedrijf achter de Campusbike.

De USP Campusbike is vorig jaar gelanceerd in het nabijgelegen Utrecht Science Park. De uitbreiding naar de Bilt is op initiatief van het Bilts Energieberaad en betreft een pilot van een jaar. Verschillende grote werkgevers in de gemeente hebben aangegeven deel te willen nemen door de Campusbike een plek te bieden op eigen terrein en maandkaarten aan te bieden aan hun medewerkers. Zo heeft Sweco een inleverlocatie voor de deur. De Bilt, Bilthoven en het Utrecht Science Park liggen op fietsafstand van elkaar.

Voor het gebruik is geen pasje nodig. Je kunt je ter plekke registreren, de app installeren en wegfietsen.

De USP Campusbikes zijn een initiatief van Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, UMC Utrecht, Utrecht Science Park en Goedopweg.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: