Kenniscentrum voor fietsbeleid

VanMoof lanceert abonnementsservice

11-04-2018

Eerst was er Swapfiets. Nu is er ook de VanMoof abonneefiets.

VanMoof lanceert VanMoof+ Subscriptions waarmee het mogelijk is een VanMoof fiets te gebruiken, vanaf €19 euro per maand.

VanMoof levert designfietsen in het hogere prijssegment, vaak voorzien van bijzondere technische snufjes. Koop de sleutels, maar niet de fiets, luidt het credo van de nieuwe dienst. Anders dan bij fietsdeelsystemen krijgen VanMoof+-gebruikers continu de beschikking over hun fiets. Inbegrepen bij de dienst is al het fietsonderhoud, reparaties en toegang tot de anti-diefstal service van VanMoof, waarmee het bedrijf gestolen VanMoofs opspoort en vervangt.

Met VanMoof+ betalen gebruikers - behalve een maandabonnement - vooraf een ‘key fee’ van €298,- waarmee ze de sleutels krijgen. Wanneer de gebruiker klaar is met het abonnement, kan deze de sleutel doorverkopen aan een andere gebruiker die het maandbedrag overneemt. Met dit plan stimuleert VanMoof fietsers om goed voor hun fiets te zorgen, en zorgt het bedrijf ervoor dat haar fietsen op de weg blijven.

De genoemde tarieven gelden overigens voor het basismodel. Prijzen voor de elektrische variant zijn nog niet bekend, maar zullen waarschijnlijk aanzienlijk hoger liggen.

Het abonnementsmodel van VanMoof lijkt op dat van Swapfiets. Verschil is dat Swapfiets geen starttarief kent en de maandelijkse abonnementskosten €15 euro bedragen (€12 voor studenten). De fietsen zijn dan ook eenvoudiger. De Swapfiets rijdt al in 15 steden in Nederland en in enkele steden in België en binnenkort ook in Duitsland.

Nieuws
2017
De leasefiets wint snel terrein. Ging het in het begin vooral om opknappertjes, inmiddels begint het concept volwassen te worden en kan men in een aantal plaatsen een nieuwe standaardfiets leasen voor 12 euro in de maand.
Artikel
Karin Broer , Fietsverkeer nr.41
2017
De abonneefiets slaat aan. Op dit moment rijden er al een kleine 20.000, vooral in universiteitssteden.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: