Kenniscentrum voor fietsbeleid

Fietsberaadpublicatie 5. Tellen met beleid: Handreiking voor een zinvolle monitoring van fietsbeleid

Jan Perdok (MuConsult, Amersfoort) & Dirk Ligtermoet (Ligtermoet Partners, Gouda) , Fietsberaad
2004
plaatje

Rapport over de monitoring van fietsgebruik en dan vooral de mogelijkheden om dit op een goedkope en toch zinvolle manier te doen.

U kunt ook een papieren exemplaar bestellen door hier te klikken.

MuConsult heeft voor het Fietsberaad een verkennend onderzoek uitgevoerd om antwoord
te krijgen op de vraag: wat kan monitoring in fietsbeleid zijn? Het onderzoek heeft in kaart
gebracht hoe een fietsmonitor eruit kan zien en welke indicatoren geschikt zijn voor een
monitorsysteem dat aan bovenstaande eisen voldoet. Deze handreiking schetst de mogelijkheden voor gemeenten. Met de titel ‘Tellen met Beleid’ wordt benadrukt dat het vooral gaat over monitoring met een duidelijke beleidsfunctie.
De publicatie gaat in op de doelstellingen achter de monitoring van fietsgebruik en fietsbeleid en de richting die daaruit volgt voor de keuze van indicatoren. Er worden drie varianten geschetst om zo’n fietsmonitor te concretiseren: drie verschillende indicatoren en datasets, die in principe voldoen aan de vier bovenstaande eisen. Een van deze drie varianten krijgt nadere uitgewerking: het (her)gebruik van eenvoudige telcijfers. Als na een analyse de conclusies getrokken zijn, worden deze kort en bondig in een boodschap vertaald.

Nieuws
2010
Er wordt steeds meer gefietst in Groningen. Op de veertig belangrijkste fietsroutes in de stad fietsten vorig jaar 230.000 fietsers. Dat is een toename van bijna zeven procent ten opzichte van 2008. En vergeleken met twee jaar eerder een toename van meer dan vijftien procent.
Nieuws
2010
Bicycle use continues to grow in Groningen. Last year the forty main bicycle routes in the town were used by 230,000 cyclists. That is an almost seven per cent increase compared to 2008. And an increase of over fifteen per cent compared to the year before that.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: