Kenniscentrum voor fietsbeleid

Fietsbeleid voor allochtonen: wel of niet

Uit recente onderzoeken van het Sociaal en Cultureel Planbureau en het Fietsberaad bleek wederom dat allochtonen aanzienlijk minder fietsen dan de doorsnee Nederlander. Is dat een probleem? Verdienen allochtonen aparte aandacht in het fietsbeleid?

Uit recente onderzoeken van het Sociaal en Cultureel Planbureau en het Fietsberaad bleek wederom dat allochtonen aanzienlijk minder fietsen dan de doorsnee Nederlander. Is dat een probleem? Verdienen allochtonen aparte aandacht in het fietsbeleid? En welke maatregelen zijn dan effectief? Deze vragen staan centraal op de themabijeenkomst van het Fietsberaad op 15 maart in Meeting Plaza Utrecht (13.00 tot 17:00 uur). Op het programma staan in ieder geval: · Spyros Markadonakis (senior onderzoeker bij Foquz) vertelt over de mogelijkheden van de inzet van marketinginstrumenten om allochtonen meer op de fiets te krijgen; · Peter Jorritsma (Onderzoeker bij het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid) en Otto van Boggelen (coördinator Fietsberaad) schetsen een beeld van het mobiliteitsgedrag van allochtonen op basis statistische analyses van het Sociaal en Cultureel Planbureau; · Angela Kloof (Landelijk Steunpunt Fiets) vertelt over praktijkvoorbeelden van fietslessen voor allochtonen. Zie ook, www.steunpuntfiets.nl, www.fietsvriendinnen.nl · Jasper Hoogeland (adviseur bij Goudappel Coffeng) vertelt over een inventarisatie van decentraal fietsbeleid die in opdracht van het Fietsberaad is uitgevoerd U kunt zich opgeven via workshops@fietsberaad.nl ovv themabijeenkomst ´┐Ż??fietsbeleid allochtonen´┐Ż??. Zie ook www.fietsberaad.nl/rapporten voor recente relevante publicaties.

print programmaPrint programma

Presentatie
Angela Kloof , Fietsberaad
2007
Angela Kloof (Landelijk Steunpunt Fiets) vertelde over praktijkvoorbeelden van fietslessen voor allochtonen.
Presentatie
Arjen Jaarsma, Jasja van der Zijde
2007
Presentatie van Arjen Jaarsma (Balancia Consultancy) en Jasja van der Zijde (Sama Advies) over het project 'Biking to School is Cool', fietsbeleid voor jongeren en allochtonen.
Presentatie
Spyros Markadonakis , Fietsberaad
2007
Spyros Markadonakis (senior onderzoeker bij Foquz) vertelde over de mogelijkheden van de inzet van marketinginstrumenten om allochtonen meer op de fiets te krijgen.
Presentatie
Peter Jorritsma en Otto van Boggelen , Fietsberaad
2007
Peter Jorritsma (Onderzoeker bij het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid) en Otto van Boggelen (coördinator Fietsberaad) schetsten een beeld van het mobiliteitsgedrag van allochtonen op basis statistische analyses van het Sociaal en Cultureel Planbureau.