Kenniscentrum voor fietsbeleid

Excursie fietsparkeersystemen Helmond (17.00-18.30)

CROW-Fietsberaad organiseert tijdens het Nationaal Fietscongres een excursie langs enkele innovatieve fietsparkeersystemen in de gemeente Helmond.

Tijdens deze excursie worden op de fiets de nieuwe fietsenstalling bij het station en de fietsenstalling Speelhuisplein bezocht.

In alle fietsenstallingen van de gemeente Helmond wordt er gewerkt met een elektronisch toegangscontrolesysteem dat het papieren bonnetje vervangt. Bij het station wordt er een demonstratie gegeven van het toegangscontrolesysteem dat speciaal ontwikkeld is voor deze locatie. Klanten van de stalling kunnen zelf in- en uitchecken met de OV-chipkaart of andere RFID pas. Een verwijssysteem helpt bij het zoeken naar een vrije plaats.

Bij Speelhuisplein wordt er een demonstratie gegeven van een toegangscontrolesysteem met een chip bevestigd aan het wiel. Op deze locatie wordt verder een demo gegeven van fietskluizen die gehuurd kunnen worden met een RFID-pas zoals de OV-chipkaart. Deze kluizen zullen begin volgende jaar als pilot geplaatst worden in de gemeente Zeist.

Deze excursie vindt plaats van 17.00 tot 18.30 uur.

Om 17.00 uur verzamelen we bij de Traverse waar het congres officieel zal worden afgesloten en we eindigen om 18.30 bij station Helmond.

Per excursie is er plaats voor 15 personen. Deelnemers vanuit decentrale overheden hebben voorrang, maar bij voldoende plaats staat de excursie ook open voor andere belangstellenden. U hoort minimaal een week voor de excursie of u definitief kunt deelnemen.

Gehele programma 21 november
Deze excursie maakt onderdeel uit van het programma van het Fietsberaad tijdens het Nationaal Fietscongres. Hieronder is schematisch weergegeven hoe de programma's zich tot elkaar verhouden.

Aanmelden voor het Nationaal Fietscongres (geel) gaat via de website www.nationaalfietscongres.nl/programma. U kunt zich aanmelden voor de Fietsberaad-onderdelen (blauw) via www.fietsberaad.nl/bijeenkomsten.

 

Programma Nationaal Fietscongres

Programma Fietsberaad

7.30

(Inter)nationaal Fietsontbijt (inloop vanaf 7.30 uur)

 

 

8.30

Excursie stallingen 1
>> Hier aanmelden

9.30

Ontvangst

10.00

Plenair gedeelte

 

10.30

11.00

Parallelsessies ronde 1

11.30

Excursie stallingen 2
>> Hier aanmelden

12.00

Lunch

12.30

13.00

Lokale aanpak veilig fietsen. Door: Minister Schultz - van Haegen met ambassadeursgroep

13.30

14.00

Parallelsessies ronde 2

Workshops Veilig fietsen deel 1
>> Hier aanmelden (voor deel 1 EN 2)

14.30

15.00

Pauze

15.30

Parallelsessies ronde 3

Workshops veilig fietsen deel 2
>> Hier aanmelden (voor deel 1 EN 2)

16.00

16.30

Afsluiting

17.00

Netwerkborrel

Excursie stallingen 3
>> Hier aanmelden

17.30

18.00

 

       Nationaal Fietscongres

 

       Gezamenlijk

 

       Fietsberaad

print programmaPrint programma

  • Henk Lenting ()
  • Rijk-Jan van Alfen (Gemeente Utrecht)
  • Michel Lintermans (Gemeente Deurne)
  • Arjan Minck (Lo Minck Systemen BV)
  • Corstiaan van Elteren (Siemens Nederland)
  • Rini Sanders (Gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten)
Bestand
Fietsberaad
2013
CROW-Fietsberaad wil gemeenten graag helpen bij het benutten van het internet voor het fietsparkeerbeleid. Met dit doel zijn de website VeiligStallen.nl en het Fietsparkeer Management Systeem (FMS) ontwikkeld.