Kenniscentrum voor fietsbeleid

Parkeren in de rekken verplicht in binnenstad Delft

16-12-2005

Ook Delft gaat vanaf 1 januari 2006 foutgestalde fietsen in de binnenstad verwijderen. Ter compensatie zijn extra rekken geplaatst en is het eerste uur bewaakt stallen gratis.
Ook Delft gaat vanaf 1 januari 2006 fout gestalde fietsen in de binnenstad verwijderen. Ter compensatie zijn extra rekken geplaatst, en is het eerste uur bewaakt stallen gratis.

In april dit jaar is in de binnenstad een grootschalige inventarisatie gehouden naar fietsparkeervoorzieningen. Er is in kaart gebracht waar teveel fietsen buiten de rekken werden gestald en waar ruimte was voor extra fietsparkeervoorzieningen. Dat heeft geleid tot een uitbreidings- en vervangingsplan.
Er werden in totaal zo'n 800 fietsparkeerplaatsen gerealiseerd. Daarvan zijn 550 nieuwe plaatsen en 250 bestaande fietsklemmen zijn vervangen.
Vanaf 1 januari 2006 zullen fout geparkeerde fietsen in de binnenstad verwijderd worden. Locaties waar gehandhaafd wordt zijn de Oude Langendijk (langs de gracht), de Markt (op het plein) en het Bastiaansplein. In het gebied rondom Delft Centraal wordt al langere tijd gehandhaafd.
Onder het motto Delft fietst! is de gemeente Delft samen met Stichting Biesieklette 1 oktober 2005 gestart met een aantal acties om het bewaakt stallen van de fiets nog aantrekkelijker te maken. Zo kan men sinds 1 oktober de fiets het eerste uur gratis bewaakt stallen. Kinderfietsen mogen op woensdagmiddag en op koopzondag gratis bij een volwassen fiets staan. Naast het eerste uur gratis bewaakt stallen is er voor ? 1 een buggy of een rollator te huur.
De acties gelden bij de stallingen aan de Oude Langendijk en De Hoven Passage. Om het eerste uur gratis stallen professioneel aan te pakken heeft Biesieklette het handmatige bonnetjessysteem geautomatiseerd.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: