Kenniscentrum voor fietsbeleid

10 miljoen voor fietsnota CDA kamerlid Atsma

19-12-2008

De Tweede Kamer heeft besloten 10 miljoen uit te trekken voor de fietsnota van CDA kamerlid Atsma, waarin diverse suggesties staan voor stimulering van het fietsgebruik.

Ook heeft de Tweede Kamer heeft besloten 10 miljoen euro extra uit te trekken voor het project ‘Met de fiets minder file' van de Fietsersbond in samenwerking met het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en provinciale en lokale overheden. Dit extra bedrag is voor het realiseren van fietssnelwegen tussen Nijmegen en Arnhem en tussen Den Haag en Leiden. Eerder werd in het kader van de mobiliteitsaanpak al 15 miljoen gereserveerd voor de aanleg van snelle fietsroutes als alternatief voor automobilisten op filerijke trajecten.
Nieuws
2008
Om de concurrentie-positie van de fiets te versterken is het project ‘Met de Fiets minder Files’ gestart met vijf kansrijke, comfortabele, snelle routes op plekken waar normaal vaak files staan. Over het project, de routes, en de mogelijkheden voor werkgevers en werknemers is een speciale website in het leven geroepen. Te vinden op www.fietsfilevrij.nl.
Nieuws
2008
'Fietsen in Nederland…een tandje erbij', zo heet de initiatiefnota van CDA-kamerlid Joop Atsma. In de nota doet Atsma een groot aantal suggesties om het fietsen te bevorderen, variërend van een laag btw voor fietsenstallingen tot en met het aanbrengen van windschermen en het invoeren van een fiscale vergoeding voor fietsers.
Nieuws
2008
A fiscal compensation of 19 eurocents per kilometre should be instituted for commuting cyclists, according to Joop Atsma, MP (CDA). And to make parking a bicycle more attractive, this should be taxed at the low VAT regime of six per cent - just like bicycle repairs.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: