Kenniscentrum voor fietsbeleid

Fietsenstalling markeert vernieuwde 18 Septemberplein Eindhoven

21-12-2009

Na een realisatieperiode van drie jaar is het 18 Septemberplein helemaal opnieuw ingericht naar ontwerp van architect Massimiliano Fuksas. De dagwinkels en de tijdelijke herinrichting hebben plaatsgemaakt voor een aansprekend winkelplein en een gratis ondergrondse fietsenstalling.

plaatje

Het plein kenmerkt zich door de combinatie van ruimte, luxe bestrating, een bijzondere vormgeving van de ingangen van de fietsenkelder, waterfonteinen, bomen, kunst, banken en een dynamisch lichtspel. De gratis fietsenkelder is met rolbanen toegankelijk en biedt plaats aan ongeveer 1250 fietsen en 60 bromfietsen. De geschiedenis van Eindhoven heeft hier een plek gekregen door het terugplaatsen van de Woenselse Stadspoort en informatiepanelen.

Libon (prive)
19-01-2010 @ 20:00

Ik heb een motor (heel klein: 120cc) en die kan niet meer in de stalling. Ik had het geplaats in de oude stalling die bij de VVV zit. Ik had geen probleem om iets maandelijk te betalen ervoor. Maar nu dat het gratis is, mag ik niet meer. Waarom het zo moeilijk maken voor mensen met motoren? Als fiesten worden gestolen, dan wat is de kans van mijn motor vanavond? Ik begrijp ook niet waarom het mag niet. Als het gaat over veiligheid (brandstof tank in een kelder) dan waarom mogen de bromers wel???

Dat is gewoon onjuist, discriminatief en stom!

Nu, zal ik mijn motor verkopen en met mijn auto naar het werk moeten en niet meer de trein nemen. Is dat beter voor het milieu? Is dat beter voor het gemeente? Is dat beter voor veiligheid? Is dat beter voor iemand???????

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: