Kenniscentrum voor fietsbeleid

NHL Hogeschool richt het Kenniscentrum Shared Space op

13-12-2010

NHL Hogeschool richt het Kenniscentrum Shared Space op. Het Kenniscentrum Shared Space wil het concept shared space een bredere basis geven en richt zich op 'kennisontwikkeling, -bundeling en -circulatie'.

In 2009 werd het Shared Space Instituut in Drachten opgericht. Het instituut richtte zich op onderzoek- en ontwikkelingsactiviteiten en heeft diverse overheden geadviseerd bij shared space toepassingen in binnen- en buitenland. Het instituut heeft echter niet voldoende subsidies binnengehaald en kon daardoor niet als zelfstandig instituut blijven bestaan. Per 1 december van dit jaar zijn alle activiteiten ondergebracht bij NHL Hogeschool.
Binnen NHL Hogeschool zal de ontwikkeling van het concept en de uitvoering van praktijkgericht onderzoek en kennisoverdracht met betrekking tot het shared space concept worden gecontinueerd, aldus de NHL. Onder andere binnen het RAAK-project "Respect in plaats van Regels". Het betrekken van studenten bij uitvoering van onderzoek en planvorming van nieuwe projecten krijgen hierbij een belangrijke plaats. Op donderdag 23 juni 2011 organiseert het Kenniscentrum Shared Space in het kader van dit RAAK-project een symposium. Tijdens dit symposium worden de onderzoeksresultaten over het shared space concept in Friesland gepresenteerd

Henry B.J. Mentink (Wheels4all)
25-02-2011 @ 14:47

De gedachte aan het woord Shared Space doet mij denken aan gedeeld gebruik van parkeerplaatsen, hetgeen gebeurt door de inzet van buurtauto's. Wordt dit idee ook meegenomen in het Shared Space concept.

Eén buurtauto wordt gemiddeld gebruikt door 15 deelnemers en bespaart in een wijk 5 á 6 gewone auto's.

Ik hoor graag

Henry

 

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: