Kenniscentrum voor fietsbeleid

OV-fiets ook in België

27-12-2010

Vanaf mei 2011 staan 1000 Blue-bikefietsen klaar op 40 grote treinstations verspreid over heel België. Met deze Belgische variant van OV-fiets bieden de NMBS en FIETSenWERK de treinreiziger een alternatief voor het natransport.

plaatje

Om een Blue-bike te huren moet men via de website of aan het loket in een treinstation een abonnement nemen. Zo’n abonnement is een jaar geldig. De fiets kan 24 uur gebruikt worden. In de opstartfase moet de fiets teruggebracht worden naar de locatie waar hij uitgeleend werd. De betaling gebeurt achteraf via een maandelijkse factuur.
Blue-Bike heeft niet de ambitie om stedelijke projecten (zoals Villo in Brussel) te vervangen of te beconcurreren, aldus de NMBS. Men wil juist tot commerciële samenwerking zien te komen.
NMBS en FIETSenWERK – een organisatie bij fietsprojecten sociale werkplaatsen en werkzoekenden betrekt – hebben om de samenwerking te bekrachtigen samen de onderneming Blue-mobility opgericht. Eneco, leverancier van groene stroom en gas, is partner in dit maatschappelijke project.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: