Kenniscentrum voor fietsbeleid

Engels onderzoek: snelheidsreductie autoverkeer belangrijkste maatregel voor veiligheid fietsers

27-12-2011

Het reduceren van de snelheid van motorvoertuigen heeft het grootste effect op de veiligheid van fietsers. Tot deze conclusie komt het Engelse Department for Transport in een internationale literatuurstudie naar de risicofactoren voor fietsers.

Het terugbrengen van de snelheden zal veelal ook het aantal slachtoffers bij alle vervoerwijzen terugbrengen, aldus het rapport. Snelheidsreductie is te bereiken met verschillende maatregelen, zoals het inrichten van verblijfsgebieden, herinrichting van straten en mogelijk ook toepassing van 30 km/h-snelheidslimieten (20 mph).
De meeste ongevallen gebeuren op kruispunten en het terugbrengen van de snelheden op die plaatsen door fysieke maatregelen blijkt een effectieve aanpak.
Gescheiden fietsnetwerken brengen het risico ook terug, maar er wel lijkt er sprake van een verhoogd risico op punten waar dergelijke netwerken autoroutes kruisen, zo stelt het onderzoek verwijzend naar ervaringen in Nederland.
Ook in Engeland onderkent men inmiddels dat ook enkelvoudige ongevallen een probleem vormen. Als belangrijkste oorzaken viod men gladde wegdekken en slecht onderhouden wegdekken.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: