Kenniscentrum voor fietsbeleid

Regio Twente bouwt aan meer fietsplekken bij stations

23-12-2013

Ook de Regio Twente kampt met ruimteproblemen rond de stations. Daarom wordt bijna €8 ton geïnvesteerd in het vergroten van de gratis fietsenstallingen bij de treinstations Borne, Enschede, Goor, Holten, Oldenzaal, Rijssen en Vriezenveen. Prorail legt daar nog eens €1 miljoen bij.

Tussen 2009 en 2011 is de stallingcapaciteit bij 14 Twentse stations al vergroot. In totaal ging het om een uitbreiding van circa 3.000 stallingplaatsen. De komende uitbreiding op de zeven stations omvat 2.000 extra plaatsen.

In Twente wordt veel gefietst. Van de werknemers fietst 32% naar het werk. De trend dat treinreizigers met de fiets naar het station komen, zet ook daar door. De behoefte aan voldoende fietsenstallingen stijgt. Wel is er steeds meer ruimtegebrek om in deze behoefte te voorzien. Daarom worden bij een aantal stations etagerekken neergezet.

Overigens wordt in 2014 ook met een bijdrage uit andere budgetten van Regio Twente de stallingcapaciteit bij Twentse stations uitgebreid. In Hengelo wordt volgend jaar een fietsflat gebouwd met in totaal circa 2.000 plaatsen (huidige fietsflat 1.000) en in Enschede een nieuwe inpandige openbare fietsenstalling aan het Willem Wilminkplein met een capaciteit van 750 plaatsen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: