Kenniscentrum voor fietsbeleid

Ruim 3600 opgeloste meldingen via bordjeweg.nl

30-12-2013

Via de website bordjeweg.nl kunnen fietsers meldingen doen over LF-bordjes en knooppuntbordjes en knooppunt-informatiepanelen. Sinds de start in 2010 zijn al ruim 3600 van die meldingen opgelost.

plaatje

In Nederland is er een bewegwijzerd fietsroutenetwerk van zo’n 30.000 km, bestaande uit lange-afstandroutes (LF-routes) en knooppuntroutes. Er zijn zo’n 35 instanties die het onderhoud van 50 netwerken uitvoeren. Fietsers weten vaak niet bij welke organisatie zij een melding over de bewegwijzering kunnen doen.

De website bordjeweg.nl (er zijn ook apps beschikbaar) is een initiatief van het Fietsplatform, coördinatiepunt voor het recreatief fietsen in Nederland en beheerder van het netwerk Landelijke Fietsroutes.

De meldingen die binnenkomen variëren van een beklad bordje tot een verkeerd geplaatste paal of een volledig verdwenen informatiepaneel.

Het bericht gaat automatisch naar de juiste onderhoudsinstantie. Het Fietsplatform monitort achter de schermen de vervolgactie door de onderhoudsinstanties. Zichtbaar is waar en hoe lang meldingen openstaan. Komen er veel opmerkingen in een bepaalde regio, dan wijst het Fietsplatform de betreffende instantie op haar verantwoordelijkheid. Het oplossingspercentage en de oplossingstermijn van meldingen in een bepaalde regio beïnvloeden hun score in de Kwaliteitsmonitor fietsregio's van het Fietsplatform.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: