Kenniscentrum voor fietsbeleid

Geen snorscooters naar de rijbaan

19-12-2014

Ansterdam kan niet gaan experimenteren met het verwijzen van snorscooters naar de rijbaan.

Voor het Amsterdamse experiment om snoorscooters met helmplicht naar de rijbaan te verpaatsen, was een wetswijziging nodig. Minister Schultz was bereid die door te voeren, maar kreeg daarbij geen steun van de Tweede Kamer. Het CDA en de PVV keerden zich tegen de plannen, en kregen een meerderheid van de Tweede Kamer met zich mee. 
De organisaties die voor de maatregel waren (o.a. Fietsersbond) laten weten dat overheid en politiek nu nationale wetgeving moeten voorbereiden om de categorie snorscooter te herdefiniëren. Dat betekent terug naar de snorscooter zoals ie ooit bedoeld was voor de Spartamet. Daarnaast dringen ze aan op versnelde, harde en intensieve handhaving. Ook bepleiten ze de mogelijkheid om snorscooters om te catten tot bromfiets door ze een geel plaatje te geven.

 

Etienne Bral (Fietsersbond)
19-12-2014 @ 14:50

Eens zien of die pet ons allemaal past of dat ze onze beste (fiets)vrienden zijn...de politie. Net als de alcoholcontroles kunnen ze flitscontroles uitvoeren op deze snorfietsen er wacht hen een enorme oogst aan boetes het is een win-winsituatie voor de politie en voor de fietsers. Vreemd dat ze dat niet allang hebben gedaan of is het een geval van prioriteiten of rijden ze zelf op opgevoerde snorfietsen rond zoals die toezichthouders die ik vaak op snorfietsen met 30 km/u achtervolgde?

HOE zit het trouwens met de verzekeringsmaatschappijen, dat kost hen toch ook klauwen met geld door die zware ongevallen of moet ik zeggen ongelukken? En de misgelopen premies, die bij bromfietsen hoger zijn dan bij snorfietsen, doen ook nog een duit in het zakje. De luchtvervuiling die in veel grote steden een rol spelen, want al voldoe je aan de huidige normen de WHO stelt veel strengere normen voor en ze houden ook geen rekening met wat we werkelijk inademen achter die uitlaten. Veel partijen drukken hun snor gelukkig zijn er nog die voor de fietser opkomen.

Etienne lid van de Fietsersbondafdeling Delft e.o.

Riet Beukert (particulier)
07-01-2015 @ 17:19

Etienne: Amsterdam wil absoluut van de hard -racers af en een van de alternatieven die de VVD wethouder voorstelt is om overal 30 km in te voeren. Stond in de telegraaf 7-1.  Dan is het probleem gelijk opgelost en kunnen ze wel naar de rijbaan.

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: