Kenniscentrum voor fietsbeleid

Megafietsenstalling bij Den Haag CS

19-12-2014

Onder het Koningin Julianaplein voor station Den Haag Centraal komt een enorme stalling voor 10.000 fietsen. De aanleg maakt deel uit van het levendiger en groener maken van het ‘KJ-plein', zoals het kortweg wordt genoemd.

Dagelijks komen en gaan meer dan 200.000 reizigers op het plein, waarmee het een belangrijke entree is tot de stad. De oude plannen voor het KJ-plein, waarin de kantoorruimten centraal stonden, zijn volgens B&W Wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte)niet meer realistisch.

Na de oplevering van de nieuwe stationshal van het Den Haag Centraal, in het voorjaar van 2015, krijgt ook het plein voor het station een grote facelift. Er komt bebouwing aan de randen van het plein; er komen winkels, horeca en woningen. Deze functies moeten het plein verlevendigen.

Begin 2015 start de bouw van de ondergrondse fietsenstalling onder het plein, de oplevering is vermoedelijk in de loop van 2016. De stalling krijgt één bouwlaag, de fietsenrekken worden tweelaags. Het plan om de fietsenstalling in de nabijgelegen Rijnstraat helemaal te vernieuwen komt te vervallen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: