Kenniscentrum voor fietsbeleid

ANWB en gemeente Groningen zamelen kinderfietsen in

25-03-2016

De ANWB en gemeente Groningen roepen inwoners, verenigingen, scholen, sportclubs en bedrijven op om fietsen in te zamelen voor het ANWB Kinderfietsenplan voor kinderen vanaf 6 jaar tot 18 jaar. De fietsen gaan naar kinderen uit arme gezinnen die zich geen fiets kunnen veroorloven.

plaatje

In Groningen gaat het om invulling van de fietsregeling uit het zogenaamde Kindpakket. Alle kinderen tussen 6 en 18 jaar uit minimagezinnen kunnen een tweedehands fiets aanvragen bij Stichting Leergeld. Dankzij deze fietsregeling komen de tweedehands fietsen terecht bij arme kinderen. In Groningen groeit één op de vijf kinderen in armoede op. In sommige wijken is dit zelfs één op de drie kinderen.

Het Kinderfietsenplan is een initiatief van de ANWB. De eerste 500 fietsen zijn begin dit jaar via Nationaal Fonds Kinderhulp landelijk uitgedeeld aan kinderen uit gezinnen die te weinig geld hebben om een fiets aan te schaffen. Een van de organisaties die vijftig fietsen kreeg van Fonds Kinderhulp is Trias voor jeugd- en opvoedhulp in Overijssel. Ook Xonar voor jeugd- en opvoedhulp uit Limburg kreeg 52 fietsen.

Volgens Kinderhulp zijn de ‘fietsen niet aan te slepen’. Voor 2016 is er inmiddels een wachtlijst voor ongeveer 500 fietsen en de aanvragen blijven binnenstromen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: