Kenniscentrum voor fietsbeleid

Platform voor connected bikes

12-12-2016

Vodafone heeft een overeenkomst getekend met het Nederlandse bedrijf Conneqtech voor het leveren van IoT-connectiviteit (Internet of Things) om fietsen op afstand te beheren en te beveiligen. 

Conneqtech heeft een platform voor connected bikes ontwikkeld (inclusief een app) en werkt samen met AXA Bike Security, toeleverancier van een aantal grote (inter)nationale fietsfabrikanten zoals Accell. Door de samenwerking tussen de drie bedrijven zullen naar verwachting al begin 2017 de eerste 5000 Sparta e-bikes met een Vodafone-verbinding de fabriek verlaten.

“Naast voordelen voor consumenten biedt de connected bike een groot voordeel voor fietsfabrikanten. Vaak ontbreekt het hen nu aan een directe link met hun gebruikers. Door de AXA Connect kunnen fietsmerken direct met hun klanten communiceren. Dat biedt vele service- en commerciële mogelijkheden, aldus Harmen Treep, Director AXA Bike Security, aan.

Het door Conneqtech ontwikkelde platform kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Zo kan de eigenaar van de fiets gewaarschuwd worden als de fiets verplaatst of gestolen wordt. Deze functionaliteit kan als onderdeel van een fietsverzekering worden verkocht.

Het platform biedt ook allerlei mogelijkheden voor klantenservice en aftersales: registratie van het gebruik van de fiets, inzicht in de staat van de batterij en het aantal gereden kilometers, het op afstand openen en vergrendelen van het fietsslot en het doen van een inruilaanbod.

Roland Haffmans (-)
12-12-2016 @ 17:11

Is deze reclame gratis of betaald?

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: