Kenniscentrum voor fietsbeleid

Elektrische fiets voor veel forenzen Groningen goed alternatief

05-05-2017

Met een elektrische fiets kom je verder. Hoe dat er in de praktijk uit kan zien, laten twee kaarten zien die het bereik aangeven van de e-fiets rond Groningen.

plaatje

Vanaf plaatsen als Bedum, Eelde en Peize is het slechts dertig minuten fietsen met de e-bike naar de Grote Markt in Groningen. Vanaf Baflo, Middelstum, Hoogezand, Zuidlaren, Roden, Leek en Zuidhorn is het ook maar dertig minuten fietsen met de speed pedelec naar de binnenstad. Zo zijn de elektrische fietsen voor een groot gebied rondom Groningen een reëel alternatief voor de auto, vooral voor de spitsrijders, zegt Groningen Bereikbaar die aan de Studenten Advies Commissie (SAC) Groningen heeft gevraagd de kaarten te maken.

De studentadviseurs hebben met een netwerkanalyse van elk wegvak en fietspad de reistijd berekend. Uit een beoordeling van alle data blijkt dat de omliggende woonkernen goed verbonden zijn en dat voor veel forenzen en bezoekers de Grote Markt binnen 30 minuten te bereiken is. 

 

 

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: