Kenniscentrum voor fietsbeleid

Monteurs met bakfiets in Utrechtse binnenstad

15-05-2017

Monteurs van Coca-Cola, Douwe Egberts en KPN gaan hun klanten in de binnenstad van Utrecht bezoeken met een elektrische bakfiets. 

plaatje

Bij parkeergarage Vaartsche Rijn aan de rand van het centrum kunnen monteurs hun busje parkeren en hun spullen overladen op een bakfiets. Het initiatief CityServiceBike  moet zorgen voor minder bedrijfs- en bestelbussen in de binnenstad van Utrecht.

De proef, die drie maanden duurt, moet uitwijzen of de deelnemende service- en onderhoudsmonteurs hun klanten op deze manier sneller, efficiënter en plezieriger kunnen bedienen. Service-, onderhouds- en installatiemonteurs ondervinden dagelijks hinder tijdens hun werk in de stad. Een parkeerplaats voor hun bedrijfsbus is soms lastig te vinden, de parkeerkosten kunnen oplopen. CityServiceBike faciliteert een parkeerplek én een elektrische bakfiets aan de rand van het centrum.

CityServiceBike valt in een serie van initiatieven die bijdragen aan deze emissieloze bevoorrading. Ook DHL is onlangs gestart met het afleveren van pakketjes met een zogenaamde ‘cubicycle’. Dit is een fiets op vier wielen met een afneembare container met daarin plaats voor zo'n honderd kilo aan zendingen. PostNL start binnenkort met een soortgelijk initiatief. 

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: