Kenniscentrum voor fietsbeleid

SmartHalo wijst de weg en laat weten als je gebeld wordt

14-12-2017

Een Canadese startup introduceert een apparaat waarmee van iedere fiets een slimme fiets is te maken.

plaatje

Het gaat om een rond, minimalistisch ontworpen apparaat voor op het fietsstuur. Het toont de snelste weg naar een bestemming door de richting aan te geven met ledlampjes, zorgt voor verlichting als het donker is en beschermt de fiets met een geïntegreerd alarmsysteem tegen diefstal. Bovendien houdt de SmartHalo automatisch de (sportieve) fietsactiviteiten bij en analyseert deze zonder het apparaat handmatig in of uit te schakelen.

De SmartHalo is daarmee een gadget die de fietser zou kunnen afleiden. Aan de andere kant kan het apparaat eraan bijdragen het bellen op de fiets te reduceren. Dit omdat fietsers dankzij de visuele informatie en geluiden die aangeven of er bijvoorbeeld wordt gebeld, hun smartphone in hun jaszak of tas kunnen laten zitten.

Volgens de makers wordt de SmartHalo als in 72 landen verkocht, en nu dus ook in Nederland. Hij kost 169 euro.

Peter H. Smit (Rover)
14-01-2018 @ 00:28

Kan hij ook aangeven of je binnekort wordt ingehaald en dus goed rechts moet rijden?  Bijv. ingehaald door een geruisloze elektrische fiets, brom-loze brommer, onhoorbare e-scooter of stil invalidewagentje?

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: