Kenniscentrum voor fietsbeleid

Tour de Force roept Innovatieprijs in het leven

06-03-2017

Heb je een goed idee om het fietsgebruik te bevorderen? De Tour de Force Innovatieprijs biedt de mogelijkheid dat aan een breed publiek te presenteren. En je maakt kans op een prijs van €10.000.

VNG, IPO, Unie van Waterschappen, vervoerregio’s en Rijk onderzoeken samen in een Tour de Force wat er nodig is om de kracht van de fiets de komende jaren nog meer te benutten.  Met de Innovatieprijs wil de Tourleiding de ontwikkeling van innovatieve ideeën, producten, visies, beleidsplannen, ontwerpen en interventies stimuleren en geeft zij de bedenkers een podium om die te presenteren. De prijs zal namelijk worden uitgereikt tijdens het Nationaal Fietscongres dat 20 en 21 september 2017 in Tilburg plaats heeft.
Iedereen kan inzenden: de beleidsmakers, adviseurs, uitvinders en burgers.
De ideeën worden ingedeeld in 7 categorieën, corresponderend met doelen van de Tour de Force:

1. Nederland toonaangevend Fietsland
2. Meer ruimte voor de fiets in steden
3. Kwaliteitsimpuls op drukke en kansrijke regionale fietsroutes
4. Optimaliseren overstap fiets-ov-fiets en auto-fiets
5. Gerichte stimulering van fietsen
6. Minder fietsslachtoffers
7. Minder gestolen fietsen

Per categorie wordt door een vakjury een winnaar gekozen. De hoofdjury en het publiek kiezen uit deze 7 samen een winnaar, die € 10.000 ontvangt om het idee verder uit te werken.
Men kan ideeën inzenden via de site van het Nationaal Fietscongres. Daar is ook meer informatie en zijn de spelregels te vinden: www.nationaalfietscongres.nl

 

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: