Kenniscentrum voor fietsbeleid

Nu ook Rustpunten voor fietsers en wandelaars in Drenthe

05-06-2018

In Drenthe kunnen fietsers en wandelaars gebruik maken van het eerste Rustpunt in de provincie in Drouwenerveen.

plaatje

Rustpunt Drouwenerveen is de eerste in een reeks van achtentwintig, die de komende periode in Drenthe worden gerealiseerd door Stichting Rustpunt. Ze liggen aan fiets- of wandelroutes, vaak op een particulier erf met of zonder agrarische bestemming.

Een Rustpunt biedt fietsers en wandelaars service in de vorm van een toiletvoorziening en een oplaadpunt voor e-fietsen in gebieden waar verder weinig voorzieningen zijn. Ook kunnen fietsers en wandelaars zelf een kop koffie of thee maken of een band plakken.

Rustpunt Drouwenerveen is de eerste in een reeks van achtentwintig, die in Drenthe al zijn, of binnenkort worden, gerealiseerd door Stichting Rustpunt. Ze liggen aan fiets- of wandelroutes, vaak op een particulier erf met of zonder agrarische bestemming. 

In heel Nederland zijn er de afgelopen jaren al meer dan 550 van dit soort punten geopend. Het project begon in Salland, Overijssel, en spreidt zich langzaam uit over de rest van Nederland. Rustpunten vind je inmiddels in Overijssel, Gelderland, Groningen, Utrecht, Friesland, Laag Holland en West-Friesland (NH).

Op de website www.rustpunt.nu kunnen fietsers en wandelaars alle Rustpunten in Nederland vinden via een interactieve kaart. Ook is het mogelijk om via een digitale routeplanner een eigen route samen te stellen en het programma Rustpuntzoeker te downloaden voor de smartphone. Deze Rustpuntzoeker toont Rustpunten in de buurt, geeft relevante informatie en berekent onder andere direct de fietsroute naar de gewenste locatie via het fietsknooppuntnetwerk.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: