Kenniscentrum voor fietsbeleid

Fietsparaplu komt niet in aanmerking voor MIA\Vamil

17-07-2018

De Veloplu fietsparaplu komt niet in aanmerking voor fiscaal voordeel met MIA\Vamil. Dat stelt RVO.nl na onderzoek van de Veloplu in combinatie met fiscale aftrek voor de elektrische fiets. De leverancier van de Veloplu deelde de afgelopen weken de boodschap dat dit wel mogelijk zou zijn.

De elektrische fiets is met een Veloplu slechts voor een klein deel bedekt. Ook is de Veloplu afneembaar, waardoor het niet aannemelijk is dat de fiets het grootste deel van de tijd daarmee zal rijden. Daarom past de Veloplu-constructie niet binnen de MIA\Vamil voorwaarden - onder de code 'F3119', aldus laat RVO.nl weten.

Dat betekent dat ondernemers voor een investering in de combinatie van elektrische fiets en Veloplu geen fiscale aftrek krijgen via de MIA\Vamil-regeling.

Er kwamen inmiddels tientallen meldingen binnen voor de aanvragen van een Veloplu-fiets combinatie. Deze meldingen zal RVO.nl afwijzen.

 

Nieuws
2018
In ieder geval heeft Design Compass gezocht voor de nodige verwarring bij de RVO. Volgens de ontwikkelaar van deze fietsparaplu zou je dankzij de ‘overkapping’ in aanmerking komen voor pakweg 800 euro subsidie op een elektrische bedrijfsfiets. De RVO zit er mee in zijn maag.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: