Kenniscentrum voor fietsbeleid

Scholieren steken sneller over dankzij warmtesensor

08-01-2018

In Rotterdam is een tweede kruispunt met een warmtesensor uitgerust. Grote groepen scholieren op de fiets steken sneller het Kreekhuizenplein over.

Op het Kreekhuizenplein steken veel jongeren in groepjes over. Ze zijn onderweg naar de nabij gelegen school. De warmtesensor meet aan de hand van lichaamswarmte of fietsers het kruispunt naderen. Zijn dit er veel, dan geeft het verkeerslicht langer groen. De scholieren kunnen met de hele groep doorfietsen.

Sinds de plaatsing van de warmtesensor in november krijgen de fietsers niet alleen langer groen, maar ook eerder groen dan de andere verkeersdeelnemers. Kreekhuizenplein is het tweede kruispunt met een warmtesensor, eerder is er ook een op het druk befietste Churchillplein geplaatst.

Nieuws
2016
In Rotterdams is een warmtesensor in gebruik genomen die aan de hand van lichaamswarmte meet hoeveel fietsers bij het rode licht op het Churchillplein staan te wachten. Zijn dat er veel, dan gaat het verkeerslicht langer en vaker op groen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: