Kenniscentrum voor fietsbeleid

Einde aan fietsenchaos rond station Maastricht

04-01-2018

Na 1,5 jaar bouwen is op 1 januari 2018 de nieuwe ondergrondse fietsenstalling bij station Maastricht in gebruik genomen.

plaatje

De realisatie van de ondergrondse stalling betekent dat de fietsenchaos op het stationsplein verleden tijd is en zorgt daarmee ook voor een flinke kwaliteitsimpuls van het stationsgebied. Door deze fietsenstalling is bovengronds een aantrekkelijk stationsplein aan het ontstaan, zonder fietsen en met meer ruimte om te verblijven.

In de bewaakte stalling is in totaal plek voor circa 3.000 fietsen, waarvan 100 OV-fietsen en 80 'buitenmodel' fietsen zoals tandems en (elektrische) bakfietsen en 40 bromfietsen/scooters.

Om de fiets te stallen (en weer op te halen) moet men in- en uitchecken met een OV-chipkaart. Wie geen OV-chipkaart heeft kan een leenpas afhalen bij een van de medewerkers van de fietsenstalling of voor € 7,50 een anonieme OV-chipkaart kopen bij de NS. De eerste 24 uur is gratis. Na 24 uur is het dagtarief voor fietsers € 1,25. Voor bromfietsen, scooters en buitenmodel fietsen is het dagtarief € 2,50. Abonnementen worden ingeladen op de OV-chipkaart.

De video geeft een indruk van de stalling, kort voor de opening.

 

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: