Kenniscentrum voor fietsbeleid

Twente organiseert regionale Fietstelweek

03-09-2018

Zoals we eerder meldden is er dit jaar door gebrek aan financiering geen nationale Fietstelweek. Door een samenwerking met regionale partijen komt er in Twente wel een regionale Fietstelweek.

De gezamenlijke Twentse gemeenten organiseren die dit jaar van 17 tot en met 23 september met behulp van de SMART-app. Aan fietsers in de regio wordt gevraagd om in de derde week van september met die app hun fietsritten te registreren. Zo willen gemeenten in kaart brengen hoeveel en waar er in de regio gefietst wordt.

De in Twente ontwikkelde SMART-app wordt gebruikt voor de registratie van ritten.  Voor elke gemaakte fietsrit of wandeltocht sparen SMART-app gebruikers één punt per kilometer. Deze punten zijn via de SMART-appshop te verzilveren bij lokale ondernemers. Bovendien krijgen SMART-app gebruikers in Enschede sneller groen bij een aantal verkeerslichten. Gebruikers van de SMART-app krijgen tijdens  de Fietstelweek nog eens een extra bonus voor elke dag dat zij op de fiets stappen.  Bovendien wordt onder de actieve deelnemers een ballonvaart verloot.

Nieuws
2018
Het aantal deelnemers aan de Fietstelweek vertoont een dalende lijn. Dat betekent dat er minder fietsritten worden geregistreerd. En daarmee neemt de bruikbaarheid van de data af. Maar er is ook twijfel over de kwaliteit en bruikbaarheid van de data. Bovendien zijn er andere partijen in het spel. Het is daarom de vraag of er in 2018 een Fietstelweek zal plaatshebben.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: