Kenniscentrum voor fietsbeleid

Nieuwe fietsverbinding naar Zernike Campus

13-09-2017

Groningen wil fietser richting Zernike Campus graag over de meest effectieve routes leiden, die weinig hinder opleveren voor het autoverkeer. Dat deed men al met ‘Slimme route-acties’. Maar nu is ook de infrastructuur verder verbeterd.

plaatje

Begin september werd het vernieuwde fietspad door Park Selwerd geopend. Het fietspad door Park Selwerd is een van de twee Slimme routes fietsroutes van en naar Zernike Campus. De andere zogenaamde Slimme Route loopt via het Jaagpad langs het Reitdiep.

Het fietspad door Park Selwerd is al een gewilde fietsroute: dagelijks maken ruim 17.000 fietsers gebruik van deze route. De gemeenteraad besloot om een aantal knelpunten langs de route op te lossen, zoals het verkeersveiliger maken van een fietsoversteek en het fietspad.

Het fietspad door Park Selwerd is verbreed naar vier meter, daarvoor moesten 28 bomen wijken. Al deze bomen komen terug in de directe omgeving van het fietspad. 

Roland Haffmans (-)
13-09-2017 @ 08:53

een fietsroute "die weinig hinder opleveren voor het autoverkeer"

Een treffende vorm van auto denken in een fietstad!

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: