donderdag 4 juni 2009

BERICHTEN UIT DE VAKWERELD

Provincie dwingt Sliedrecht tot 'fietsers in de voorrang'

plaatje

Hoewel in het ambtelijk voorstel de fietsers op alle rotondes in Sliedrecht voorrang zouden krijgen, besliste de gemeenteraad anders. Alleen op twee nieuwe rotondes gaan fietsers mee in de voorrang. Dankzij de provincie, die dreigde anders geen subsidie te verstrekken.
Lees verder »

Europese Commissie stelt middelen beschikbaar

De Europese Commssie stelt de komende jaren de nodige financiële middelen ter beschikking voor het promoten van de fiets. Dat zei Antonio Tajani, Europees commissaris voor vervoer, bij de opening van Velo City 2009 in Brussel.
Lees verder »

Fietsenstalling herkent fietsers

Een ingenieus toegangssysteem zorgt er voor dat de nieuwe gratis fietsenstalling Stadserf in Almelo alleen toegankelijk is voor fietsers.
Lees verder »

Bike and Chill

plaatje

Een kunststof bank met een halfverdiepte fietsenstalling. Met dit ontwerp hebben AAArchitecten en Uq Design de eerste prijs behaald in een ontwerpwedstrijd.
Lees verder »

Fietsers vinden tweerichtingen paden te smal

Het Waterschap Zeeuwse Eilanden gaat onderzoek doen naar de ideale breedte van fietspaden. Uit een enquête is gebleken dat nogal wat fietsers de tweerichtingenpaden te smal vinden.
Lees verder »

Fietsinformatiedagen voor senioren

Een praktische dag voor senioren die van fietsen houden en willen blijven fietsen. Dat is het doel van de fietsinformatiedagen die het ROV-Utrecht en de Fietserbond voor het eerst houden in Amstersfoort en Maarn.
Lees verder »

Fietsroutes Rotterdam/Delft en Zoetermeer/Den Haag aanzienlijk verbeterd

plaatje

De fietsroutes tussen Rotterdam en Delft en tussen Zoetermeer en Den Haag zijn flink opgeknapt om zo meer woon-werkfietsers aan te trekken. Dat gebeurde in het kader van het Fiets filevrijplan van het ministerie van Verkeer en Waterstaat waarbij in totaal acht trajecten worden aangepakt.
Lees verder »

Gratis bewaakte fietsenstalling in Leeuwarden een succes

De inwoners van Leeuwearden blijken de gratis fietsenstallingen in het centrum te waarderen. Het gebruik is fors toegenomen.
Lees verder »

Herstart voor leenfietsproject in Brussel

Villo! heet het nieuwe leenfietssysteem in Brussel. Binnenkort moeten er op 180 stations 2500 fietsen beschikbaar zijn.
Lees verder »

Maastricht komt met ambiteus fietsplan

plaatje

De gemeente Maastricht wil de komende jaren fors investeren in de fiets. Tot 2011 wordt vier miljoen euro uitgegeven aan verbeteringen aan het fietsnetwerk en de fietsvoorzieningen in de stad en aan promotie en educatie. Ook na 2011 vinden nog forse verbeterslagen voor de fietsers plaats.
Lees verder »

Ook Flevoland heeft zijn fietsplanner

Ook de fietsers in Flevoland kunnen gebruik maken van een digitale fietsrouteplanner. Ze kunnen daarmee niet alleen de kortste route opzoeken, maar ook de best geasfalteerde of de meest groene route. En sociaal-veilige routes zijn apart gemarkeerd.
Lees verder »

ProRail schenkt fietsenrekken aan bewoners Meanderhof

Spoorwegbeheerder ProRail heeft de bewoners van het mens- en milieuvriendelijke woonproject de Meanderhof in Zwolle (Stadshagen) een groot aantal dubbellaags fietsenrekken voor hun gezamenlijke fietsenbergingen geschonken.
Lees verder »

Gemeente Den Haag investeert flink in hoofdroutenetwerk

De gemeente Den Haag wil het hoofdroutenetwerk voor fietsers verder verbeteren. In 2009 lopen de bestedingen aan meer en betere fietspaden en stallingen naar verwachting op tot bijna 10 miljoen euro. In 2008 was dat bijna 4 miljoen euro, de twee jaren daarvoor circa 2,5 miljoen euro.
Lees verder »