Fietsberaad
Nieuwsbrief
12 september 2017

Data Tour de Force bijeenkomsten

21 september
Nationaal Fietscongres
Uitreiking Innovatieprijs Tour de Force

6 oktober
Bijeenkomst Tourleiding

13 oktober
Bijeenkomst Tourbureau
(ook 1 december)

23 november
Jaarlijkse Inspiratiedag en bestuurlijke Fietstafel

Lees verder »

 

Al ruim 1000 stemmen voor de Tour de Force Innovatieprijs 2017!

image

De verkiezing van de Tour de Force Innovatieprijs loopt nog een paar dagen. Inmmiddels hebben al meer dan 1000 mensen hun voorkeur aangegeven. Als u dat nog niet heeft gedaan, kunt u nog stemmen tot 15 september! Stem nu!

Lees verder »

Drentse gedeputeerde Henk Brink nieuwe voorzitter Tour de Force

image

Henk Brink is de nieuwe voorzitter van de Tour de Force. De Drentse gedeputeerde neemt het voorzitterschap over van Filip van As 

Lees verder »

Ambitieuze fietssteden gaan samenwerken

image

Een aantal steden die de fiets hoog op de agenda heeft staan, gaat de krachten bundelen in de F10. Op het Nationaal Fietscongres in Tilburg is de officiëfe aftrap van het samenwerkingsverband met de wethouders van de betreffende steden. 

Lees verder »

Concept uitvoeringprogramma Tour de Force gereed

image

De Agenda Fiets 2017-2020 bevatte een groot aantal acties met als doel een schaalsprong in fietsgebruik mogelijk te maken. Daar is nu het Uitvoeringsprogramma 2017-2018 van gemaakt die de concrete activiteiten bundelt waar de aangestelde wegkapiteins samen met de 23 deelnemende organisaties de komende anderhalf jaar aan gaan werken. Inmiddels hebben vrijwel alle organisaties gereageerd. Op 6 oktober zal het Uitvoeringsprogramma definitief worden vastgesteld door de Tourleiding.

Lees verder »

Kopgroep Tour de Force wil duidelijkheid scheppen rond de deelfiets

image

Wie vandaag de dag als gemeente de deelfiets in huis wil halen, kan kiezen uit pakweg 14 systemen. Niet verwonderlijk dat men soms door de bomen het bos niet meer ziet. De kopgroep huur- en deelfietsinitiatieven probeert richting te geven aan de keuze voor een systeem.

Lees verder »

Standaard voor E-fietskluizen geïntroduceerd

image

Naast de gewone fietsenstalling vervult de fietskluis een belangrijke rol in de keten, zeker nu de duurdere - elektrische - fiets terrein wint. Maar welke eisen moet je aan een fietskluis stellen? 

Lees verder »

Reindert Augustijn nieuwe wegkapitein

image

Hij was nauw betrokken bij het binnenhalen van Velo-city in Arnhem/Nijmegen, toen nog als werkzaam voor de Stadsregio. Inmiddels is hij Programmamanager Mobiliteit bij de provincie Gelderland. En nu is Reindert Augustijn ook wegkapitein bij de Tour de Force voor de ‘Kwaliteitsimpuls op regionale fietsroutes’. 

Lees verder »


Tour de Force

Met de Tour de Force willen de gezamenlijke overheden de 'kracht van de fiets' benutten om een forse impuls te geven aan vijf breed gedragen maatschappelijke ambities: Vitale burgers, steden en stedelijke regio's, een vitaal landelijk gebied en een vitaal Nederland.

Info

Meer informatie over de Tour de Force is te vinden op www.tourdeforce2020.nl

Berichten, tips, rapporten e.d. voor deze nieuwsbrief kunt u mailen naar de redactie

Abonnement

U ontvangt deze mail omdat u geabonneerd bent op deze nieuwsbrief. Het abonnement is gratis.

U kunt zich aan- of afmelden via deze pagina

Twitter