Fietsberaad
Nieuwsbrief
9 april 2018

Festival Duurzame Mobiliteit - Move on up!

31 mei 2018

Save the date! En praat mee over duurzame maatregelen tijdens het Festival Duurzame Mobiliteit. Een exclusief event voor professionals, over techniek, gedrag en de regio. 
Binnenkort volgt meer informatie over het programma en het aanmeldformulier. 

Organisatie: Ministerie van van Infrastructuur en Waterstaat
Locatie: Rijtuigenloods, Amersfoort
Tijd: 10.00 - 16.30 uur
Kosten: -

Lees verder »

Tour de force Innovatieprijs 2018

plaatje

Verkeerslichtenapps die fietsers eerder groen geven bij het verkeerslicht. Nieuwe kansen voor de deelfiets. Promotie van de e-fiets. ITS in dienst van de verkeersveiligheid. Thema's die terug te vinden bij de inzendingen voor Tour de Force Innovatieprijs 2018 die al binnen zijn.
Ook meedoen en kans maken op een prijs van €10.000? Schrijf u dan nu in voor de Tour de Force Innovatieprijs 2018.
Inzenden kan tot 27 april 2018!

Lees verder »

 

Positionpaper Fietsvriendelijk Fiscaal Beleid

image

De ANWB, de Fietsersbond, Natuur & Milieu, BOVAG, de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) en RAI Vereniging bepleiten in hun positionpaper een fietsvriendelijk fiscaal beleid, vooral voor woon-werkverkeer. 

Lees verder »

KiM presenteert Fietsfeiten

image

Het gebruik van de fiets en de e-fiets neemt toe en tegelijk zijn er grote ruimtelijke en sociale verschillen in de ontwikkelingen zichtbaar. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Fietsfeiten’ van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid Fietsfeiten presenteert belangrijke feiten en cijfers over de ontwikkelingen in het bezit en gebruik van de fiets en de e-fiets.

Lees verder »

Fiets van de zaak wordt aantrekkelijker

image

Een fiets van de zaak wordt een stuk aantrekkelijker. Straks mag de leasefiets naast de auto van de zaak worden gebruikt. De combinatie van auto en fiets kan het voor mensen aantrekkelijker maken om een aantal dagen in de week in plaats van met de auto op de fiets naar het werk te gaan. Een simpelere regeling via forfaitaire bijtelling, maakt dit veel eenvoudiger.

Lees verder »

Whitepaper ‘Goud in handen’ biedt gemeenten handvatten

image

Nieuwe colleges worden gevormd en alle gemeenten werken vanwege de Omgevingswet aan lokale omgevingsvisies en omgevingsplannen. Hoe houden we onze steden en dorpen bereikbaar, en hoe stimuleren we dat meer mensen zich op een gezonde manier verplaatsen? Hoe kunnen we de fiets inzetten om onze omgeving leefbaar en aantrekkelijk te houden?

Lees verder »


Tour de Force

Met de Tour de Force willen de gezamenlijke overheden de 'kracht van de fiets' benutten om een forse impuls te geven aan vijf breed gedragen maatschappelijke ambities: Vitale burgers, steden en stedelijke regio's, een vitaal landelijk gebied en een vitaal Nederland.

Info

Meer informatie over de Tour de Force is te vinden op www.tourdeforce2020.nl

Berichten, tips, rapporten e.d. voor deze nieuwsbrief kunt u mailen naar de redactie

Abonnement

U ontvangt deze mail omdat u geabonneerd bent op deze nieuwsbrief. Het abonnement is gratis.

U kunt zich aan- of afmelden via deze pagina

Twitter