Corona maatregelen stedelijke mobiliteit

Als onderdeel van het protocol Stedelijke mobiliteit , wordt continu gewerkt aan kennisontwikkeling- en uitwisseling voor maatregelen in de stedelijke mobiliteit in de 1,5 m samenleving. Op deze pagina is de meest actuele versie van de notitie met maatregelen te downloaden en vindt u een overzicht van relevante kennisitems en nieuws in verband met COVID-19.

Heeft u concrete voorbeelden van en ervaringen maatregelen?  We verzoeken u vriendelijk deze te uploaden in deze groep of te mailen naar fietsberaad@crow.nl.
Rapportages

Verkeersmaatregelen rond opstarten basisonderwijs 11 mei 2020

Als één van de eerste versoepelingen van de coronabeperkingen wordt op 11 mei 2020 het basisonderwijs weer opgestart. In deze notitie wordt verkend welke verkeersmaatregelen gemeenten kunnen nemen om het verkeer verantwoord en veilig af te wikkelen. We willen de notitie graag aanvullen met ervaringen en voorbeelden uit de praktijk. Deze notitie maakt onderdeel uit van het protocol stedelijke mobiliteit.

Mail deze svp naar fietsberaad@crow.nl


 

Toolkit 'Verantwoord naar school'

De Rijksoverheid heeft een toolkit ontwikkeld voor gemeenten, verkeersregio's en scholen. Zij kunnen hiermee het op gang komende verkeer wijzen op de geldende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De toolkit bevat verschillende formaten posters, spuitsjablonen en social media posts en is vrij te gebruiken.

 

Maatregelen voor de stedelijke mobiliteit in de 1,5 m samenleving

Deze notitie biedt handreikingen voor gemeenten om de stedelijke mobiliteit in de 1,5-metersamenleving in goede banen te leiden. Deze notitie maakt onderdeel uit van het protocol stedelijke mobiliteit. Het gaat uitdrukkelijk om een eerste versie. Voor een volgende versie ontvangen we graag uw suggesties, reacties en vooral concrete plannen of maatregelen.

Mail deze svp aan fietsberaad@crow.nl.Maak samen ruimte
VNG, Stadswerk en CROW bundelen initiatief de krachten om gemeenten en andere overheden te ondersteunen bij de vraag hoe uitvoering te geven aan de 1,5 meter samenleving in de openbare ruimte. Door slim kennis te delen hoeven we het wiel niet steeds opnieuw uit te vinden. Op maaksamenruimte.nl worden daarom kennis en ervaringen gebundeld en gedeeld, die in het land worden opgedaan bij de inrichting van de 1,5 meter samenleving. Dit doen we samen met een groeiend netwerk van experts en op basis van de input en vragen vanuit gemeenten en andere overheden. Samen maken we ruimte voor 1,5 meter! 

Nieuws

Het laatste nieuws over de corona-maatregelen op fietsgebied vindt u hier.

Submenu openen

Corona maatregelen stedelijke mobiliteit

No data found
Scroll naar boven