‘Royal shopping weekends’ bieden ruimte aan de voetganger in de Grote Marktstraat in Den Haag

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:13-12-2019
Het is al jarenlang onderwerp van discussies: fietsen door de Grote Marktstraat in Den Haag. In ieder geval de tijdens drukke winkelweekenden in december even niet.

  • grote-marktstraat-(1).jpgDe Grote Marktstraat is een drukke straat waar veel laden en lossen gebeurt, mensen winkelen en fietsers rijden. Het is wellicht één van de bekendste voorbeelden van een winkelstraat waar fietsers en voetgangers elkaar regelmatig in de weg zitten. Dat zou – behalve het drukke fiets- en voetgangersverkeer- er ook meer mee te maken kunnen hebben dat de fietsers niet een duidelijk afscheiden pad door het winkelgebied hebben.
    In de politiek gaan daarom stemmen op het winkelgebied geheel af te sluiten voor fietsen. Fietsen moeten dan een flink stuk omrijden, tenzij men ze – zoals ook werd geopperd – via de ondergrondse parkeergarage onder de Grote Marktstraat door leidt.

    Zover is het voorlopig nog niet, maar wel was de straat van 14 tot en met 16 december en 21 tot en met 23 december tussen 12.00 en 21.00 uur afgesloten voor fietsverkeer. Zo kregen winkelende mensen meer ruimte.

    Tijdens deze 2 ‘royal shopping weekends’ zette de gemeente de Grote Marktstraat af met hekken. Verkeersregelaars vroegen dan mensen om hun fietsen buiten deze straat te parkeren. Dat kon gratis en bewaakt bij 4 fietsenstallingen van Biesieklette. 

  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

‘Royal shopping weekends’ bieden ruimte aan de voetganger in de Grote Marktstraat in Den Haag

No data found
Scroll naar boven