ANWB ontvangt 12.500ste fiets

 • Soort:Nieuws Fietsberaad
 • Datum:15-05-2019
Nederlanders hebben aan het ANWB Kinderfietsenplan sinds 2015 ruim twaalfduizend fietsen geschonken. Deze fietsen zijn opgeknapt en cadeau gedaan aan kinderen uit gezinnen die zich geen fiets kunnen veroorloven.

 • Wethouder Ufuk Kâhya uit Den Bosch overhandigde fiets nummer 12.500 aan Jan Wezendonk, directeur van Nationaal Fonds Kinderhulp.

  In 2015 zette de ANWB het Kinderfietsplan op, een programma om kinderen te helpen die opgroeien in gezinnen waar thuis geen geld is voor een fiets. Met haar 4,5 miljoen leden heeft de ANWB het netwerk onder Nederlanders om veel fietsen op te halen. Via onder meer het Nationaal Fonds Kinderhulp komt de fiets terecht bij kinderen die een fiets hard nodig hebben. 
   
  Dankzij deze samenwerking stapten al duizenden kinderen op de fiets. De ANWB ziet een lichte stijging in het aantal donaties. Met een opmerkelijke piek in het voorjaar als mensen hun schuurtjes opruimen.

  Om een fiets te doneren kun je deze inleveren bij één van de zeventien inzamelingspunten verspreid over het land. Ook kun je je fiets aanmelden op de website. De ANWB haalt de fiets dan gratis op. De komende maanden kunnen Nederlanders zelf een inzamelingsactie starten met behulp van een inzamelpakket.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

ANWB ontvangt 12.500ste fiets

No data found
Scroll naar boven