Amsterdam, Kopenhagen en München delen fietskennis

 • Soort:Nieuws Fietsberaad
 • Datum:15-04-2019
Drie belangrijke fietssteden in Europa gaan hun kennis delen met 10 aspirant-fietssteden in Europa.

 • Dat gebeurt in het kader van het CIVITAS Handshake project. CIVITAS is een netwerk van Europese steden die zich richten op schoner en beter vervoer.

  Het doel van dit project is de uitwisseling van kennis en ervaring op het gebied van fietsgebruik in steden. Dat moet leiden tot het vergroten van het fietsaandeel en terugdringing van het aantal fietsongevallen.

  De gemeenten die meedoen zijn: Bordeaux, Brugge, Cadiz, Dublin, Manchester, Helsinki, Krakow, Riga en Turijn. Vanuit Nederland is de universiteit van Amsterdam betrokken bij het project en adviesbureau Desicio.

  Iedere stad heeft een fietsinnovatie voorgesteld die zij willen implementeren of waar ze al mee bezig zijn. De belangrijkste rol van Decisio in het project is om de steden te helpen de maatregelen te monitoren en zowel ex-ante als ex-post te evalueren met behulp van Bikenomics, dat de sociale en economische impacts in verschillende stedelijke domeinen weergeeft. Deze methode zorgt voor een overzicht van de effecten en voor overdraagbaarheid van de fietsinnovaties van de 13 steden.
  Het Handshake project loopt tot 2022. 

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Amsterdam, Kopenhagen en München delen fietskennis

No data found
Scroll naar boven