Belgische supermarkt start fietscampagne

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:21-12-2012

Een van de grootste supermarktketens in België is een landelijke champagne begonnen om meer mensen op de fiets naar de supermarkt te krijgen.


  • Delhaize heeft zo'n 800 winkels in België en nog een paar duizend buiten de landsgrenzen. Als aftrap van de campagne konden klanten gebruik maken van een aanbieding om fietstassen met korting aan te schaffen. Daar was de supermarkt in een paar dagen doorheen. Verder heeft de keten het voornemen om de fietsparkeervoorzieningen flink te verbeteren. En voor het eigen personeel zijn er aanbiedingen om goedkoop fietsen aan te schaffen voor het woon-werkverkeer.
    Twee jaar geleden heeft de winkelketen Spar in Oostenrijk een vergelijkbaar initiatief genomen. Daar werden alle filialen voorzien van fietsbeugels en werken elektrische fietsen met grote korting aangeboden.
    In Nederland wees (in 2006) een studie van Erasmus Universiteit uit dat 24% van de consumenten zijn boodschappen met de fiets doet en 18% lopend. Een goede fietsparkeergelegenheid staat op de tweede plaats staat van de servicewensen top 5. 74% van de consumenten vraagt daarom.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Belgische supermarkt start fietscampagne

No data found
Scroll naar boven