Brainstormen over Fietsers Museum

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:13-05-2024
Utrecht Bike Community organiseert twee brainstormsessies over het Fietsers Museum dat de organisatie wil lanceren tijdens de Dutch Cycling Week in oktober 2024. Het idee is dat het museum zich volledig richt op de unieke Nederlandse fietscultuur. Iedereen die wil meedenken kan zich aanmelden voor de bijeenkomsten op 15 en 26 mei.

Het Fietsers Museum zou een kijk-, doe- en en beleefmuseum moeten worden voor jong en oud. In eerste instantie denkt men daarbij aan een reizende expositie in combinatie met een online beleving en nog niet aan een gebouw. Tijdens de twee brainstormsessies komen de volgende onderwerpen aan bod: de thema’s en onderwerpen die het museum zou moeten presenteren, wat je er allemaal zou moeten kunnen zien, doen en beleven, in welke vorm het museum dat kan doen en wat er nodig is om het museum te realiseren.
 
De brainstormsessies vinden plaats op woensdag 15 mei van 19.00 tot 21.00 en op zondag 26 mei van 13.00 tot 15.00 bij Fietshub de Maarschalk in Utrecht. Wie hieraan wil deelnemen sessies kan zich hier aanmelden.  
Lees meer over het initiatief op de website van Utrecht Bike Community. Hier staan ook een aantal vrijwilligersvacatures voor het Fietsers Museum.  
 

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Brainstormen over Fietsers Museum

Scroll naar boven