Delftse startup ontvangt 3 ton voor track- and trace oplossing

 • Soort:Nieuws Fietsberaad
 • Datum:14-01-2019
De Delftse startup Tracefy ontvangt €300.000 om hun track & trace tool voor e-bikes een stap verder te brengen. De tool helpt diefstal voorkomen, maar biedt ook nuttige data voor bezorgdiensten en overheden.

 • Het bedrag is afkomstig uit het fonds UNIIQ, opgericht om ondernemers te helpen hun innovatie sneller naar de markt te brengen. Het fonds wordt gevoed door een consortium bestaande uit universiteiten, overheden en de EU.
  Tracefy ontwikkelt een GPS-oplossing voor e-bikes die wordt ingebouwd in het frame en is aangesloten op de accu. De ontwikkelde software geeft gebruikers inzicht in de verzamelde data: waar je e-bike is, wanneer en hoeveel hij gebruikt wordt en hoe vol de accu nog is. Dat is te zien in de app die Tracefy ontwikkelt.
  Daarnaast biedt de tool data over infrastructuur: welke fietspaden worden veel gebruikt, waar is behoefte aan extra fietsvoorzieningen?

  Ook fleetmanagers (zoals bezorgdiensten van maaltijden, deel- en huurfietsaanbieders of fietsmerken) kunnen hun e-bikes altijd en door heel Europa volgen. Zo kan de inzet geoptimaliseerd worden. Voor deze doelgroep wordt een veel uitgebreider online dashboard ontwikkeld. Hiermee kunnen ze bijvoorbeeld conclusies trekken over het aantal afgelegde kilometers en benodigd (preventief) onderhoud, de piekmomenten en -locaties in de verhuur en of servicelevels qua bezorgtijden gehaald worden.

  Aangezien fietsendiefstal zich niet beperkt tot de dure e-bikes, werkt Tracefy met behulp van de investering van UNIIQ ook aan een GPS-oplossing voor fietsen zonder accu.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Delftse startup ontvangt 3 ton voor track- and trace oplossing

No data found
Scroll naar boven