Donkey Republic helpt ook niet-deelfietsers in het zadel

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:18-11-2019
Donkey Republic gaat in Rotterdam en Utrecht samenwerken met Nederlandse sociale ondernemingen om ongebruikte fietsen te verzamelen en te distribueren. Wie een fiets inlevert krijgt gratis een deelfietsabonnement voor een half jaar.

Er zijn in Nederland nog heel wat wijken waar de fiets amper wordt gebruikt, aldus de van oorsprong Deense deelfietsprovider. Gekoppeld aan de constante strijd om een geschikte fietsparkeerplaats te vinden in gebieden met veel woon-werkverkeer, hoopt Donkey Republic dat deze campagne zal helpen om beter gebruik te maken van ongebruikte fietsen.

Fietsers kunnen hun oude functionele fietsen doneren aan Pluspunt-locaties in Rotterdam en aan U-Stal in Utrecht. De gedoneerde fietsen zullen worden opgeknapt. In ruil daarvoor biedt Donkey Republic voor elke donatie een gratis lidmaatschap van zes maanden.

In Rotterdam kan men terecht bij Pluspunt-workshops om een fiets in te leveren. Dat zijn werk- en activeringscentra voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Ze houden onder meer fietsworkshops. De gedoneerde fietsen zullen daar worden opgeknapt. De opgeknapte fietsen gaan onder andere naar het ‘Fiets  Mee’ project van de sociale organisatie Sezer, die fietslessen verzorgt. Deelnemers krijgen na afloop van die lessen een fiets mee naar huis. Ook voor de Fietsenbank - het initiatief dat zich richt op wijken in Rotterdam met het laagste fietsgebruik in Nederland - komen fietsen beschikbaar.

In Utrecht kunnen fietsen worden ingeleverd bij het U-Stal Depot. Deze sociale onderneming biedt werkgelegenheid aan mensen die elders minder goed aan een baan kunnen komen. Daar gaan fietsen naar De Fietsmeesters, een organisatie die fietslessen geeft in wijken van Utrecht met een laag fietsgebruik.

  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Donkey Republic helpt ook niet-deelfietsers in het zadel

No data found
Scroll naar boven