Drentse gedeputeerde Henk Brink nieuwe voorzitter Tour de Force

  • Soort:Nieuws Tour de Force
  • Datum:24-08-2017

Henk Brink is de nieuwe voorzitter van de Tour de Force. De Drentse gedeputeerde neemt het voorzitterschap over van Filip van As&


Filip van As moest eind mei afscheid nemen van de Tour de Force omdat er een einde kwam aan zijn functie als wethouder Verkeer en Mobiliteit in de gemeente Zwolle.

Henk Brink is een bekende binnen de Tour de Force. Hij maakte al deel uit van de Tourleiding namens het IPO.

De Tourleiding bestaat verder uit René van Hemert (wethouder Rijswijk, namens de Stadsregio Amsterdam en Metropoolregio Rotterdam Den Haag), Lot van Hooijdonk (wethouder Verkeer en Mobiliteit in de gemeente Utrecht, namens de VNG) en Jan-Bert Dijkstra (directeur Beter Benutten, namens het ministerie van IenM). De Tourleiding wordt ondersteund door een Tourbureau dat is samengesteld uit beleidsmedewerkers namens de verschillende overheden en Wegkapiteins.

Henk Brink zal tijdens het Nationaal Fietscongres van 21 september in Tilburg de Tour de Force Innovatie Prijs uitreiken aan degene(n) met het meest innovatieve en uitvoerbare idee ter stimulering van het fietsgebruik. Van de bijna 60 serieuze ingediende ideeën, heeft de vakjury -bestaande uit de Tour de Force wegkapiteins- zes ideeën genomineerd passend bij doelen uit de  Agenda Fiets 2017- 2020 van de Tour de Force. Wie van de genomineerden de Tour de Force Innovatieprijs van €10.000 wint, wordt mede bepaald door bezoekers van de website van de Tour de Force. Stemmen kan nog tot 15 september.

 

Dit is een nieuwsbericht van Tour de Force 2020.

Naar Tour de Force 2020

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Drentse gedeputeerde Henk Brink nieuwe voorzitter Tour de Force

Scroll naar boven