Elektrische fietsen met subsidie

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:23-02-2011

Twente Mobiel zet de afspraken met de convenantpartners in de regio over mobiliteitsmanagement om in een concreet aanbod. Deelnemende bedrijven kunnen hun werknemers een elektrische fiets aanbieden met een forse korting.


Tijdens de Twentse e-fietsactie kunnen in totaal 200 elektrische fietsen worden aangeschaft door werknemers van de convenantpartners. De korting loopt op tot ruim 450 euro en het aanbod is inclusief verzekering, pechhulp en regenpak. Als de e-fiets via het fietsplan is aan te schaffen, levert het nog meer voordeel op. Deelnemers krijgen eerst de kans de e-fiets uit te proberen. Met de betrokken convenantpartners worden daartoe afspraken gemaakt over de communicatie richting werknemers, het opzetten van de probeermogelijkheden en de financiële en fiscale regelingen. Het aanbod volgt op een vorig jaar gehouden proef, waarbij 50 deelnemers hun ervaringen optekenden en die enthousiaste reacties opleverde.
De elektrische fiets overigens steeds vaker ingezet in het kader van mobiliteitsmanagementprojecten. Ook in Brabant worden dit jaar weer elektrische fietsen uitgezet onder werknemers. In navolging op een proef in Eindhoven wordt het project ‘Probeer een E-bike’ deze zomer ook in andere grote Brabantse steden uitgerold. Organisaties die meedoen ontvangen twee weken lang tien e-bikes en dankzij provinciale subsidie kost dit ze niets. Het project biedt ruimte aan 90 deelnemende organisaties, waardoor circa 1800 Brabantse medewerkers dit jaar kunnen ontdekken of de e-bike een aantrekkelijk alternatief is voor de auto. Daarnaast biedt ‘Probeer een E-bike’ organisaties dit jaar 100 euro subsidie als ze een oplaadpunt in hun fietsenstalling laten aanleggen.
Aan de Eindhovense proef deden vorig jaar organisaties als Philips, TomTom, DHV en Navteq mee. Van de deelnemers gaf 80% na afloop aan dat de e-bike voldeed aan de verwachtingen en 69% overwoog om een e-bike aan te schaffen.
De inzet van elektrische fietsen blijft niet beperkt tot woon-werkverkeer. Eerder meldden we al dat Heerlen zestigplusser subsidie gaat geven op de aanschaf van een elektrische fiets.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Elektrische fietsen met subsidie

Scroll naar boven