Fietsenstalling voor een prikje

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:21-10-2009

Een fietslocker voor pakweg 300 euro. Of een gesloten fietsberging voor een stuk of tien fietsen voor nog geen 2000 euro. Dergelijke tarieven moeten het voor werkgevers in Hasselt aantrekkelijk maken om te investeren in fietsvoorzieningen.


  • De lage tarieven zijn mogelijk omdat Hasselt 50 % subsidie geeft. Niet alleen op de aanschaf van (vouw)fietsen, maar ook op lockers, fietsenstallingen en allerhande accessoires. Bovendien zijn alle investeringen voor 120% fiscaal aftrekbaar.
    Bijna 60 % van de werknemers in de regio Hasselt woont op minder dan 10 kilometer van het werk. Met die zogenaamde I Bike I Move project wil Hasselt samen met het Vlaams Instituut voor Mobiliteit (VIM) en de Industriegroep Hasselt minstens 1000 werknemers aansporen om met de fiets naar het werk te rijden. Daarvoor wordt in totaal bijna 1,5 miljoen euro uitgetrokken. Behalve een goedkope fiets krijgen werknemers een fietsvergoeding per afgelegde kilometer.
    Via een online fietscommunity kunnen fietsers vanaf 2010 ervaringen delen, interessante routes downloaden en sparen voor fietsaccessoires. In Hasselt doen onder meer bedrijven als ARCADIS en Carglass mee.Zie ook: www.ibike-imove.be

  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Fietsenstalling voor een prikje

No data found
Scroll naar boven